Coğrafi işaretli Mor Reyhan üreticilerine bindi

Malatya’nın Arapgir ilçesinde coğrafi bel belgesini almış Mor Reyhan üretimi eden üreticilere 18 bin 800 metrekare kurutma filesi dağıtıldı.

File dağıtım programına, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Yazman Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Arapgir Şehremini Haluk Cömertoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Yazıhane Müdürü Rabıt Köksal, Arapgir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rauf Kamer ve üreticiler katıldı. Ağ Dağıtım programından önceki enformasyon yapan Bitkisel Istihsal ve Bitki Sağlığı Ofis Müdürü Bağ Köksal, “Mor Reyhan Örgensel Ekincilik ile Buluşuyor projesi, Bakanlığımız Nebati Üretim Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Projemiz çerçevesinde Arapgir ilçemizde 41 Dekarlık alanda çiftçilerimize uzvi tarım sertifikasyonu sağlamış olduk. Bunun yanında yüzdelik 75 geçirgenli filelerin dağıtımını yapıyoruz. Bu anlamda bize fide noktasında destek olan Arapgir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemize de teşekkürname ediyoruz. Çiftçilerimize yavuz olmasını diliyorum “dedi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Umumi Kâtip Yardımcısı Mehmet Sığırtmaç ise “Şuan burada Tarım Bakanlığımız Nebati Istihsal Genel Müdürlüğümüzün desteklediği proje için bütün bulunuyoruz. Proje iyice benzeri proje, fesleğen Allah’ın benzeri nimeti bu bölge için, alelade felah dağıtan bire bir iz. Havza itibariyle Arapgir’in coğrafi işaretini almış tıpkı yapıt ve bu ürünü sunma fena hâlde benzeri şekilde Bakanlığımızın İl Müdürlüğümüzün düşündüğü şekilde genişlik dosdoğru şekilde tüketiciye duyurmak haddinden fazla daha koca, reyhan başlı başına esenlik teminatı olan benzeri işaret antioksidan özelliğine topluluk ve bunu aşağı kontrollü ekincilik uzvi ekincilik adına tüketiciye yaymak epey haddinden fazla balaban tıpkı bakım. Burada emeği sabık bilcümle alım çalışanlarımıza, Arapgir Belediyemize teşekkür ediyorum. Dimdik benzeri iş inşallah bu 41 dekarlık alanlar 410 dekarlara 4 bin 100 dekarlara ulaşır. Tığ bütün Arapgir reyhanlarını organik adına tüketiciye ulaştırır çokça güzel bire bir çalışmaya imza atmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Arapgir Şehremini Haluk Cömertoğlu üstelik, Arapgir Belediyesinin bünyesinde sözleşmeli üretim yapanlara her devir destek olduklarını belirterek, “Bizim üzere arz önemlisi çiftçilerimiz ve üreticilerimizdir. 2010 yılında başlayan ayrımsız istihsal atağı bugünlere geldi. Üreticimizin aracılığıyla geldi, sizlerin desteğiyle geldi. Ekincilik örgütlerimizin alelhusus Ekincilik Bakanlığımızın ve Malatya teşkilatının iri emekleri var. Tabi 2017 da tıbbi hoş kokulu bitkilerde ülke genelinde tek coğrafi işareti olan nebat kategorisine ulaştık bu hangi geçmek hemen orada yetişebilir girmek nedeniyle Arapgir’e felek reşit ayrımsız im. Özge yerlerde yetişenler fesleğengillerden ayrımsız çeşit. Arapgirimize adamakıllı olsun, çiftçimize tatlıca olsun. Önümüzdeki sene hedefimiz 100 üreticiye aksetmek ve 100 dönüm üstünde bir organik ekincilik yapılan alanın sertifikasyonlarla gelişigüzel ilimizin haysiyet duyacağı tıpkı kuzuluk gelmesi. Malatya tarımıyla zirai üretimiyle öne çıkıntı durumda, onun üzere üreticilerimizi kutluyorum. Bu organizasyonda emeği geçen alelhusus İl Müdürüme ve Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreter Yardımcısına ve ekibine İl Müdürlüğü Bitkisel Istihsal ve Bitki Sağlığı Şube Müdürüne ve ekibine İlçe Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların peşi sıra kurutma filelerinin dağıtımı gerçekleştirildi. – MALATYA

Share: