Malatya’da 30 Ağustos Galibiyet Bayramı coşkusu

30 Ağustos Galebe Bayramının 100. yıldönümü Malatya’da coşkuyla kutlandı.

Malatya’da Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk anıtına Malatya Valisi Hulusi Delice, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, ve Büyükşehir Şehremini Selahattin Gürkan tarafından çelenk sunuldu. Vali Hulusi Delice, abide onur defterine, günün mana ve önemini belirten alfabe kaleme aldı. Abide önündeki törenin peşi sıra Ilbay Delimsirek, makamında askeri ve mülki erkanın tebriklerini akseptans etti.

İnönü Caddesi’nde bitmeme eden merasim gocunmak duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Hulusi Delicesine, 2. Cıvıl Cıvıl Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, askeri araçtan alanda bulunanları selamladı. Henüz sonra askeri tören birlikleri ve zırhlı vesait intikal yaptı.

Törende Kara Havacılık Hezel Komutanlığına bağlı helikopterler bile uçuş gerçekleştirdi. Törene, Ulusçu Akım Partisi (MHP) Malatya Saylav Mehmet Azamet Fendoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Inanma Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Uyanık Komutanı Kıdemli Miralay Ercan Kızıl, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkanı Av. Değer Demez, Milli Eğitim Bilimi İl Müdürü Hatice Özdemir ile çok sayıda yurttaş katıldı. – MALATYA

Share: