“Toprakla Şekillenen Bire Bir Üzeri” sergisi KTSM’de

Disiplinlerarası üretim ve kavuşma platformu olma uğrunda lahzada ilerleyici Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), eskimemiş tıpkı sergiye daha ocak sahipliği yapıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kermen Grubu eliyle başlatılan “İyi Bak Dünyana” hareketi kapsamında dünyanın musahabe ve tasarımla elan mebzul aynı kayran olacağını seçme fırsatta vurgulayan (KTSM), alışılmadık bir sergiye henüz aile sahipliği yapıyor.

Çağdaş seramiğin mehabetli temsilcilerinden ve Türkiye’bile alanında yer haddinden fazla yapıt veren sanatçılarından biri olan Mustafa Tunçalp’in, Kermen Grubu’nun 65’inci yılına hususi kendisine hazırladığı “Toprakla Şekillenen Ayrımsız Dirlik” sergisi 4 Kasım-4 Aralık’ta KTSM’üstelik konuşma edilebilecek.

Sergi, seramiğin ayrımlı formlarda kullanılmasıyla ortaya çıkmış yaklaşık 100 eserden oluşuyor. Sergideki yekpare asar, 1962 yılında Kaleseramik’te başladığı stajla Kale Grubu ile tanışan, 1970’ten itibaren Kalebodur Laf Atölyesi’nde birikimlerini gençlere nâkil Mustafa Tunçalp’in elinden çıkıyor.

Toprağı, zihninde tasarladıklarını gerçekleştirmek üzere kullandığı mucizevi benzeri gereç adına nitelendiren ve eserlerinde abstre kuş figürünü korkulu yerine kullanıyor.

Açıklamada görüşlerine düz verilen Tunçalp, bağımsız kuşların ve müstakil insanların “İyi Bak Dünyana” temasıyla örtüştüğünü kaydetti.

KTSM’nin galeri katına yayılan asar, ziyaretçilere 50 yılı aşkın benzeri dostluğun kıymetini hatırlatıyor. Mustafa Tunçalp’in Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bacaksız’la başlayan hanek serüveninin yer manalı buluşması olarak adlandırdığı bu sergisi 4 Aralık’a kadar KTSM’da ziyaret edilebilecek.

Kermen Grubu Başkanı ve Peş Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur de Çanakkale Kaleseramik fabrikasında açılışının yapıldığı ve peşi sıra “Troya Ekin Yolu Festivali”nde saha düz serginin bakir durağının KTSM olduğunu vurguladı.

KTSM kendisine bu sergiye eş sahipliği yapmaktan ekolojik ortam şişman bahtiyarlık duyduklarını belirten Bacaksız, “Babam rahmetli İbrahim Bacaksız ve eşsiz artist Mustafa Tunçalp’in 50 almanak dostluğunu tıpkı defa elan ecnebi geçmek amacıyla Grubumuzun 65’inci yılına hususi kendisine hazırlanan ‘Toprakla Şekillenen Tıpkısı Popülasyon’ sergisinin anlamı benim üzere çok büyük. Zer sanatçı Mustafa Tunçalp’e dünden bugüne yekpare katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Karaköy Bellek

Verilen bilgiye bakarak, mufassal benzeri süre Kermen Grubu’nun evvel umumi merkezi kendisine geçer KTSM binasının altıncı katında yer düz ve İbrahim Bacaksız’un hususi eşyalarının bulunduğu Kermen Hafıza Karaköy’da da Mustafa Tunçalp’in eseri vadi alıyor.

Sergiyi musahabe edecek olanlara İbrahim Bacaksız’un anılarına ve ferdî eşyalarına tanıklık ederek zamanda seyahat yapabilme imkanı sunuyor. Katılımcılar, kameraman ve anonsör Zuhal Demirarslan aracılığıyla Kale Grubu’nun 65. Yılı sergisi amacıyla hususi hazırlanan “Toprakla Şekillenen Bire Bir Para: Mustafa Tunçalp” belgeselini üstelik KTSM asma katta izleyebilecek.

Share: