TBMM Genel Yerleşmiş

DÜRÜST Öğür Grup Başkanvekili Yılmayan Bronz, ” Türkiye Yüzyılı, şişman bedeller ödeyerek kurduğumuz Cumhuriyetimizin kazanımlarının üzerine, farklılıklarımızı tıpkısı naz namına görerek toplumumuzun her kesimi amacıyla bir niyet ve miras olacak.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, ruzname dışı konuşmalardan bilahare kol başkanvekilleri yerlerinden alay aldı.

İYİ Parti Takım Başkanvekili Muadele Dervişoğlu, DOĞRU Fırka’nin, 2023 hedeflerinin yarısına de ulaşamadığını itiraf ettiğini savundu.

DOĞRU Tümen’nin, son 20 yılda hiçbir hükümete talih sıfır kaynakları ve zamanı kullandığını vurgulayan Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“adam başı düşen geliri 25 bin dolar çıkaracaktınız, 10 bin dolara bile ulaşılamadı. ‘2 trilyon dolar olacak.’ dediğiniz milli gelir 800 milyar lirada kaldı. Gerçeklerle bağını koparan TÜİK rakamlarına göre de para şişkinliği yüzdelik 80’in üstünde, avarelik 20’nin üzerine artık. Ülkemizin gücünü ve itibarını kumar fail Türk lirası de sadece Amerikalı doları karşısında değil, Ukrayna ve Suriye üzere savaş ve yadımlama gören ülkelerin paralarına cebin da eriyor ve değer kaybediyor. 20 almanak iktidarınızın muhasebesini doğru yapmanızı öneriyorum.”

“Narkoterör operasyonlarıyla yara tacirlerine göz açtırılmıyor”

MHP Kadro Başkanvekili Muhammed Uzun Bülbül, devletin, ilişkin gurur ve kuruluşlarıyla yıldırı örgütlerinin finans kaynağı olan ve alelhusus gençliği zehirlenmeyi meram kayran uyuşturucuyla kıvrak uğraş ettiğini vurguladı.

Narkoterör operasyonlarıyla kırıcı tacirlerine göz açtırılmadığını tamlayan Bülbül, 2022’birlikte 168 bin 659 uyuşturucu olayına engelleme edildiğini, bu olaylarda 215 bin 274 şüphelinin yakalandığını ve 19 binden fazla tutuklama yapıldığını tabir etti.

Bülbül, 2020 ve 2021’birlikte 20 ton civarında uyuşturucunun, 2022’birlikte hesaplı operasyonlarda ise 7 titrem eroinin yakalandığını, dünyada yakalanan eroinin yüzdelik 21’inin Türkiye’dahi ele geçirildiğini aktardı.

Ticaret Bakanlığına mecbur gümrük saye ekiplerince 2022’birlikte 12,1 titrem maden madde, 5,1 ton maden özellik yapımında mergup duruluk kimyasalların ele geçirildiğini dile getiren Bülbül, “Türkiye, terör ve yıldırı örgütünün finansman kaynağını oluşturan uyuşturucuya alın mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu mücadelede devletimizin ilişik kurumlarının yanındayız.” diye niteleyerek konuştu.

HDP Ekip Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Şırnak Mebus Hasan Özgüneş’e polis güçleri tarafından mermi çekirdeği atıldığını savunarak, “kurşun salıverme usulünün mafya raconu olduğunu” tabir etti.

“Polislerin, attıkları mermiyle milletvekiline alengir kestiğini” encam süren Beştaş, “Bu mesajı aldık amma cevabımız birlikte haddinden fazla kategorik, salmaya çalıştığınız tevakki etmek bizlere işlemez, sakın öyle düşünmeyin.” dedi.

“Latin Halkları harfleri kıraat yazmayı sıfırlamadı”

CHP Kol Başkanvekili Engin Altay ise “Latin harflerinin, kıraat yazmayı sıfırlamadığını, sarayda ve Babıali’da konuşulan, halkın anlamadığı kaotik bir dilin tecezzi edildiğini” söyledi.

“Bu ülkenin çocukları bugün Malazgirt ve Moğolistan’daki mezar taşlarını okuyor, Karacaoğlan’ı anlıyor ve Yunus’u özümsüyor.” diyen Altay, “Dilimiz, fonetiğimize ve tarihimize uygun olan Türkçe. Nazik Alemdar Atatürk, bu tarihi gerçekliği devrimle gerçekleştirdi ve büyük benzeri yayın bıraktı. Cumhuriyet Altını, halis yönetim şekli değişikliği değil, tıpkı modernizasyon projesi. Bu projenin bildirme esas dayanağı de yetişek. Bükülme da bunun bildirme mefret parçası.” değerlendirmelerinde bulundu.

“Türkiye yüzyılı, dünyada birlikte barışın yüzyılı olacak”

AK Tümen Takım Başkanvekili Yılmaz Bronz bile Cumhuriyetin 99’uncu yılının balaban ayrımsız galeyan ve heyecanla kutlandığını hatırlatarak, “Iri bedeller ödeyerek kurduğumuz Cumhuriyetimiz, hürriyetinden ve onurundan ödün vermektense ölmeyi tercih eden asaletli bir milletin şahlanışının ve küllerinden yeniden doğuşunun aynı nişanesi.” dedi.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye Yüzyılı” anlayış belgesini açıkladığını hatırlatan Bronz, Türkiye Yüzyılı vizyonunun, geçmiş yüzyılın muhasebesi, 20 yıldaki kalkınma hamlelerini ve gelecek yüzyılın perspektifini ortaya koyma anlayışı olduğunu dile getirdi.

“Türkiye Yüzyılı, balaban bedeller ödeyerek kurduğumuz Cumhuriyetimizin kazanımlarının konusunda, farklılıklarımızı tıpkısı işve namına görerek toplumumuzun gelişigüzel kesimi üzere bir kuvve ve bırakıt olacak.” diyen Tunç, Türkiye’nin, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dünyada milli menfaatlerini gözeten, arabulucu konumuyla mazlumlara düş olan bire bir aktör haline geldiğini belirtti.

Türkiye Yüzyılı’nın, bire bir zamanda dünyada bile barışın yüzyılı olacağını ifade fail Tunç, şunları kaydetti:

“20 yıldır ülkemize temas alanda iri eserler kazandırarak milletimizin refahını yükselttik. Türkiye Yüzyılı, bir zamanda kalkınmanın ve başarının dahi yüzyılı olacaktır. Türkiye Yüzyılı, kimlik siyaseti namına temas siyasetini, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetini, ağırlık siyaseti adına özgürlük siyasetini, tiksinme siyaseti adına sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır. Bugüne büyüklüğünde milletimizle birlikte nice hayalleri gerçeğe dönüştürdük, artık de Türkiye Yüzyılı vizyonu için mütemadi demeden çalışmaya bitmeme edeceğiz.”

Share: