Erkan Sarrafiye: “Taliban İnancı ile Müteallik Zıt Ayrımsız Yanımız Yok’ Diyen Ayrımsız Ufuk; Bu Zekâ ile Ne Anayasası Ya”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Umumi Başkanı Erkan Kafa, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın eskimemiş temel önerisiyle ilgilendiren “Hani Taliban inancı ile ilişkin huysuz ayrımsız yanımız bulunmayan diyen bir telakki. İşte bu hesap demin sarayından esas nidaları atmaya başladı. Kül yurttaşlarımıza soruyoruz. Bu idrak ile ne anayasası ya. Memleketimizi bu kuzuluk getirenlerle ne anayasayı tartışabiliriz, konuşabiliriz, değerlendirebiliriz. Türkiye’üstelik yeni ayrımsız anayasaya ihtiyaç var mıdır? Peki vardır. Kullanılmamış anayasa yapmanın geçmiş şartı; saray iktidarına serencam vermektir” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Temel, TBMM’da matbuat toplantısı düzenleyerek gündeme ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ser’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“ANIYORUM: 10 Ilk Teşrin katliamında yitirdiğimiz tamlık yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum. IŞİD barbarlarıyla ve altını çizerek söylüyoruz AKP’nin gözetimi ve izniyle gerçekleştirilen 10 Teşrinievvel katliamı bu ülkede barışa, kardeşliğe, AKP’siz bir gelecek umuduna alın girişilmiş bir yabanlık suçudur. Bu insanlık suçunun yegâne failinin IŞİD’li barbarlar olmadığını, 7 Haziran sonrasındaki süreçte, ‘Ben, Binali Saika ve Nişancı Albayrak Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde inisiyatif aldık’ diyerek itiraf fail yanlışlık işleri bakanı Soylu’nun açıklamalarından biliyoruz.

ANKARA’DAYDIM: 7 yıl önce 10 Ilk Teşrin haset ben birlikte dostlarım, kardeşlerim, yoldaşlarımla bu arada Ankara’daydım. Bombalar patladığında insanlarımız kanlar içinde yatarken devletin yaralılara müzaheret amacıyla değinmek namına yaralılara yardım etmeye etkin bizlere saldırdığının tanığıyım. O günden beri çağ alıyorsam o dolaşma yitirdiklerimizin hesabını araştırmak içindir. Bu ülkenin sulh isteyen çocukları katledilirken katliam sonrası gazla, copla saldıranlardan hesap soruşturmak için yaşıyoruz. Bize bu acıları yaşatan, bu ülkede barışı ve umudu katletmeye çalışanlardan adisyon soruşturmak amacıyla yaşıyoruz. Avukat oluşmak talip o pırıl pırıl, yemyeşil gözlü çocuğun 9 yaşındaki Veysel Atılgan’ın ve nice insanımızın hesabını soruşturmak amacıyla yaşıyoruz. Kategorik soracağız, mutlaka hesaplaşacağız.

10 EKİM İLE HESAPLAŞMADAN YENİ BİR TÜRKİYE KURULAMAZ: 10 Teşrinievvel katliamı bizim kuşağımızın 1 Mayıs 1977’sidir. Silinmez benzeri yaradır. Apayrı yaraların devamı sonradaki faşizmin habercisidir. Birlik bu nedenle tek tartışmaya meydan bırakmaksızın çokça vazıh ifade ediyoruz; 10 Ekim’in eksiksiz failleri ile hesaplaşmadan Türkiye’de ayrımsız helalleşme yaşanamaz. Zaman yeni benzeri Türkiye kurmaya soyunan ki varsa 10 Ekim’in failleri ile sayışmak zorundadır. Bu memlekette tıpkısı çağ hak, ülfet, hak gelecekse 10 Teşrinievvel sorumlularının oturacağı kayran maznun sandalyeleridir. 10 Ilk Teşrin ile yüzleşmeden başka tıpkısı çaremiz bulunmayan. On Paralık kimsenin saklanacak, vesile üretecek durumu bulunmayan. Kaçınan, müsaade vermeyeceğiz. 10 Ilk Teşrin ile hesaplaşmadan yıpranmamış bir Türkiye kurulamaz. Biz al çizgimizi buradan çekiyoruz.

AKP- MHP FAŞİZMİNİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE HEP BİRLİKTE ÇEVIRME İRADEMİZİ İFADE EDİYORUM: HDP Iğdır Milletvekilleri Habip Eksik arkadaşımız AKP’nin polisi tarafından yerlerde sürüklenerek çarpma edildi, ayağı kırıldı. Bir milletvekilinin yüzbinlerce yurttaşımızın iradesini hile fail tıpkısı milletvekilinin darp edilmesi, ayağının kırılması ünlü adınca faşizmdir. Bizim bunu benzetmek, bu faşizmi yenmek dışında bire bir çaremiz bulunmayan. Buradan tıpkı posta elan Sayın Habip Nakıs’e önceki olsun dileklerimizi iletiyoruz. AKP-MHP faşizmini tarihin çöplüğüne bilcümle alay malay gönderme irademizi anlatım ediyoruz. Cemi kanunsuzlukların, acıların hesabını hep gelişigüzel soracağız.

2 MİLYONU AŞKIN BALA İŞÇİ VAR: Ülkemiz adaletsizlikler içre. Birlik bu adaletsizlikler içinde içtimai cinslik eşitsizliğinin hâkimiyet sürdüğü bire bir dünyaya gözlerini açmış ve okazyon eşitsizliği ile mücadele fail kız çocuklarının haset bugün. Ülkemizde akıbet verilere bakarak 720 bin; demokratik kütle örgütlenin verilerine göre 2 milyonu çok bala işçi var. Bugün buradan Gamze Çevirgeç’ı uyarmak isteriz. Ankara’üstelik tıpkısı ortaöğretim öğrencisiydi. 17 yaşındaydı. 2020 yılında gelişim görüşmesine gittiği bire bir otelin 5’inci katından neymiş intihar ederek hayatını kaybettiği kayıtlara geçti. Bugün duruşması var. Gamze Komütatör için kız kardeşleri doğruluk istiyor. Çocuk işçiliği, yetersizlik Gamze Çevirici’ın intihar süsü verilen cinayetinin somutlaştığı ayrımsız örnektir. evet bile 16 yaşında sakat nişanlısı yoluyla boğazı kesilen Sıla Şentürk’ü hatırlıyor musunuz? ya birlikte ‘Anne ne olur ölme’ diyen 10 yaşındaki Emine Bulut’un kızını? ya bile Rabia Naz’ı, Ahu Önkol’u, Aladağ’da yanarak duygusal veren, adını dahi bilmediğimiz 11 kız çocuğunu hatırlatmak istiyoruz.

TÜRKİYE, YAVRU İSTİSMARINDA MAALESEF DÜNYA’DA 3’ÜNCÜ: TÜİK’in 2016’daki verilerine göre; Türkiye’bile çocuk istismarları ile ilgili ülkü sayısı son 10 yılda 3 bitirme artmış. Bu nedenle Hak Bakanlığı bundan sonra bala istismarına müteveccih verileri da paylaşmıyor. Son 20 yılda evlendirilen kız çocukları sayısı yüzbinleri esbak. 700 binin üzerinde. Türkiye genelinde lise çağındaki herhangi bir yüz kız çocuğundan takkadak 70’i okula gidebiliyor. Hele Van, Muş kadar illerde yüzded 40’lara düşen bire bir orandan bahsediyoruz. İnsan Hakları Derneği’nin raporuna bakarak; Türkiye maatteessüf çocuk istismarında dünyada 3’üncü sırada. Elan metanetli çok denk verebiliriz. Merdiven Kadıgil, 4 ayrı bakanlığa soru önergelerini verdi. Çocukların bozukluk örgün öğreniminde düzlük almadığını sorduk. Aylı diyerek okula gidemeyen çocukların peşine düşüyor musunuz diyerek sorduk. 9 kamer gizlenen bu gebeliklerde kamu görevlilerinin suçu namevcut mu diyerek sorduk… Hiç karşılık yok.

9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN EVLENEBİLECEĞİNİ BUYURAN BİR ZİHNİYET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ: Okuldan uzakta eğleşmek zorunda bırakılan 86 bin kız çocuğunu gören namevcut. Çocuğun rızası kavramını açık oturum İslam literatürüne kazandıran Adalet Bakanı yeniden, baştan tıpkısı makama oturtulmuş durumda. 9 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini, yavru doğurabileceğini buyuran, fetvalar yayınlayan benzeri ihata ile karşı karşıyayız. Hani Taliban fideist ile dayalı aksi bire bir yanımız bulunmayan diyen aynı konsept. İşte bu izan demincek sarayından esas nidaları atmaya başladı. Birlik yurttaşlarımıza soruyoruz. Bu idrak ile ne anayasası evet. Memleketimizi bu ayla getirenlerle hangi anayasayı tartışabiliriz, konuşabiliriz, değerlendirebiliriz.

YENİ ESAS YAPMANIN İLK ŞARTI, SARAY İKTİDARINA SONUÇ VERMEKTİR: Türkiye’da yeni tıpkı anayasaya gerekseme var mıdır? Evet vardır. Kullanılmamış temel yapmanın önce şartı; saray iktidarına serencam vermektir. Artağan keseden atışlar başladı. Sözde avrat hakları, neymiş kadının özgürleşmesi… Bu iktidarın arz karakteristik özelliklerinden tıpkısı tanesinin karı düşmanlığı olduğunu hiç aklımızdan çıkartmamamız gerekiyor. Bunların kül derdi laiklik. Laikliği heyetiyle ortadan çekmek amacıyla ellerine güzeşte gelişigüzel fırsatı kullanmaya çalışıyorlar. Dertleri kendilerine benzemeyenler. Dertleri 20 yıldır kendilerine benzetemedikleri. Dertleri bunlara doğrulama olmayanlar, direnenler, boyun eğmeyenler.

20 YILDIR HAYATLARINI HER DEVIR CEHENNEME ÇEVİRDİKLERİ GENÇLERLE BULUŞTUKLARINI İLAN EDİYORLAR: Sözde tıpkısı Alevi açılımı… Aleviler, Hars ve Turizm Bakanlığı’na sadık ayrımsız ofis tarafından mandepsi edileceklermiş… Buradan Alevi yurttaşlara haykırmak istiyorum; safiha o büyüklüğünde net kim. Bu açık oturum İslamcı kuvvet, intihap döneminde Alevileri kendisine gaga süsü yapmaya değişmeyen vermiş. Alevilere yegâne vaatlerinin bu olduğunu birlikte anlamış olduk. Ama ayrımsız hep kendisine sarayı intihap paniğinin sarmış olduğunu dikkatle izliyoruz. 20 yıldır hayatlarını rastgele dönem cehenneme çevirdikleri gençlerle buluştuklarını zar ediyorlar. Bakıyoruz toplantıya; kinci ve dindar zürriyet oluşturmaya ahdedenlerle buluşulmuş. Hani şu kızartı şekeri yalayıp kişi süfli çeteleri ile etrafa caka kesen, kamunun kaynakları ile fonladıkları TÜGVA’nın düzenlediği bire bir etkinlikten bahsediyoruz. Gençlerle buluşabilecekleri tek içtima TÜGVA etkinlikleri olması akıbet rütbe önemlidir. Bu ülkede bire bir paralel yapı nesir ederek devletin eksiksiz kademelerinde kadrolaşma hareketinin karargahı haline gelen bire bir yapıdan bahsediyoruz. TÜGVA etkinliklerinde mütekellim Recep Tayyip Erdoğan ile Türkçe Olimpiyatları’nda mütekellim Recep Tayyip Erdoğan beyninde hiçbir ayırt yoktur.

SANSÜR YASASINI GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR: Gençler senin biletini falan istemiyor; gençler senin biletini kesiyor Tayyip Erdoğan. Hem birlikte bu öyle benzeri bilet kim gidiş, bölüm değil; tek yön bilet. Gidişin olacak dönüşün olamaz. Gençlerin hayatını zindana çeviren iktidar, Meclis’te dezenformasyon yasası dile pazarladıkları sansür yasasını geçirmeye çalışıyor. AKP, saray rejimi hep düzenini haksızlık, adaletsizlik ve dolma üstüne kurduğu için gerçeklere tahammülsüz benzeri iktidardır. Yandaş anamal grupları ile televizyonları, gazeteleri bütünüyle ele geçirdiler, olmadı. Ayrımsız apaz kalan ters matbuat nişane organlarına dünyalık cezaları, metres cezaları verdiler. O birlikte olmadı. Fiziki güçlük dahil herhangi bir tür baskıyı uyguladılar. Tutmadı. Sosyal medyayı onaylamak için trilyonlarca mülk harcayıp trol orduları oluşturdular. Yeniden olmadı. Şimdi genel ağ haberciliğini kontrol altına kabul etmek, elan önemlisi halkın gerçekleri söyleme ve yayma hürriyetini ellerinden almak istiyorlar… 1 yıldan 3 yıla büyüklüğünde dam cezası alabilecekmiş. Bundan elan saçma tıpkısı rabıt yazılamazdı. AKP kişi kendiyle yarışıyor.”

Share: