Sosyalleşmek amacıyla gittiği merkez bedensel sakat kızın hayatını değiştirdi

Van’de fizyoterapistinin sosyalleşmesi üzere yönlendirdiği Güneş Hizmet Rehabilitasyon ve Ocak Müracaat Merkezinde ahşap pentür ve yakma sanatını öğrenen 29 yaşındaki bedensel sakat Felek Oğuz birbirinden farklı resimler yapıyor.

İpekyolu ilçesinde cıvıl cıvıl çırılçıplak bedensel engelli Oğuz, hem içtimai tıpkısı kasaba peyda etmek hem birlikte hayatına yenilikler yetiştirmek amacıyla 6 sene önceki Aile ve Içtimai Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Merkeze gitmeye başladı.

İkinci evi haline mevrut Suret sebebiyle hayata henüz farklı bakmayı öğrenen Oğuz, açılan kurslarda de ahşap pentür ve yakma sanatıyla ilgilendi.

Öğretmenlerden aldığı eğitimlerle değişik resimler işleyen Oğuz, toplumsal iletişim araçları hesaplarından paylaştığı eserleri satarak öğrendiklerini gelire dönüştürdü.

Bu sayede eskimemiş arkadaşlıklar üstelik edinen Oğuz, kendini geliştirerek daha pir tablolar fethetmek ve aksiyon yeri kurarak ailesine iktisadi anlamda destek olmak istiyor.

Oğuz, AA muhabirine, fizyoterapistinin yönlendirmesiyle gittiği Ruz Hizmet Rehabilitasyon ve Karı Müşavere Merkezi yardımıyla hayatında balaban değişiklikler yaşadığını söyledi.

Buradaki öğretmenlerin kendisiyle yakından ilgilendiğini anlatan Oğuz şöyle konuştu:

“Aldığım eğitim bilimi ve kullanışlı çalışmalar sonucu ahşap sanatına yatkınlığımı gördüm. Tehlikeli çalışma sonucu işi kavradım. Yaptığım mahsulat çevremde beğenilince sosyal iletişim araçları hesabımdan de paylaştım. bir anda ürünlerim beğenilmeye ve satışım de artmaya başladı. İsteyenler çok oldu. Demin siparişlerimi desteklemek için daha çok çalışıyorum.”

Ahşap sanatı sebebiyle elan mutlu olduğunu, hayata bağlandığını dile getiren Oğuz, bu sanatı yapmasına yardım sunan, temas antlaşma destek veren öğretmenlerine teşekkür etti.

“Cansiparane fiilen bugüne geldi”

Hususi Eğitim Öğretmeni Hatice Müküs Kadim, Oğuz’un tamam engelleri aşarak ahşap sanatı gibi mukavim bire bir uğraşta muvaffakiyet elde etmesinin makro olduğunu belirtti.

Oğuz’un bu sayede ayakları üzerinde durarak bir nice engelliye benzer olduğunu vurgulayan Kadim şunları kaydetti:

“Ahşap ayırmak siftinlik tahakküm çünkü 480 santigrat derecede, çok sıcak makinelerde çalışıyoruz. Ortopedik engelli olmasına karşın bugüne büyüklüğünde bir menfilik yaşamadı. Çok evire çevire icraat ortaya çıkarıyor. Kişi imkanlarıyla satışa de başladı. Onun yerine gurur duyuyorum. Beni çok mutlu ediyor. Merkezimizde birçok öğrenci bu çalışmaları yürüterek hem kendilerine hem dahi ailelerine destek sağlıyor. Hususi gereksinimli bireylerimizi, sakat bireylerimizi topluma kazandırdığımız için çok mutluyuz.”

Share: