DEPREMZEDE AİLELERE ATLI TERAPİ

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden Erzurum’a getirilerek yurtlara yerleştirilen depremzede aileler atla tedavi ediliyor. Zer Elma Geleneksel Sporları ve Süvari Okçuluk Pakt Başkanı Ayşe Ferişte Okuyucu, Asrın felaketini yaşadıktan sonra Erzurum’a getirilen depremzede aileler amacıyla kulüp kendisine süvari sağaltım uygulaması başlattık. Herhangi Bir hafta asıl, cet ve çocuklardan oluşan 200 kişiyi kulübe getirerek atlı sağaltım uyguluyoruz. Süvari tedavi içtimai iletişimi artırır, kişide kendine büzük duygusunu geliştirir, kişiye relaks duygusu verir ve gönül sevinci kazandırır dedi.

Erzurum’birlikte mihman edilen depremzedeler, eğitmenler eşliğinde at binerek depremin oluşturduğu stres, saygı ve üzüntülerini üzerlerinden atmaya çalıştı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen ve Erzurum’da misafir edilen depremzede ailelerin stresten uzaklaşmaları üzere yüzme, patinaj ve ski kadar çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Zer Elma Anadan Görme Sporları ve Atlı Okçuluk Kulübü dahi depremzede aileler üzere ‘atlı tedavi’ uygulaması başlattı. Aziziye ilçesindeki pakt binasına otobüslerle taşınan depremzede aileler, burada oluşturulan platformda eğitmenler eşliğinde çizin çizin ağababa bindiriliyor. Bazıları hayatında ilk defa ata binerken bazıları bile yaşadıkları korkuyu gelişmemiş sürede üzerlerinden atıp sevinçli dakikalar geçirdi. Depremzede ailelerle yakından ilgilenen Zer Elma Geleneksel Sporları ve Süvari Okçuluk Kulüp Başkanı Ayşe Ferişte Okur, Atlarla yapılan terapinin tarihi milattan önceye dayandığını söyledi. Asrın felaketini ateş parçası depremzede aileler amacıyla Türkiye’nin yegâne edisyon olduğunu ve kendilerinin bile bunun içinde tutmak istediğini tamlayan Okuyucu şunları söyledi

Depremin kısık hasar verdiği illerden Erzurum’a mevrut depremzede ailelere kulüp namına ayrımsız etkinlik hazırladık ve bu kapsamda onları elan başlangıçta uygulamış olduğumuz süvari terapiye aldık. Temas hafta sonu 200 kişiyi burada ağırlayıp onlara atlı terapi ile yaşadıkları o kabus meşbu günlerden uzaklaştırmaya çalışacağız. Atlı tedavi içtimai iletişimi artırır, kişide kendine cesaret duygusunu geliştirir, kişiye relaks duygusu verir ve birey sevinci kazandırır. Bu felaketi birlikte bütün alay malay atlatacağız. Tığ bir hep eğin gibiyiz. Nerede ayrımsız incitici varsa onu hepimiz hissediyoruz. Bu yüzden bütün kabil bizde onlar üzere elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.

Erzurum’a Malatya’dan geldiğini söyleyen 13 yaşındaki Zülal Orus, Dede önceki bindiğimde çokça korktum amma sonraları gani anlaştık. Atlama Beygiri binmek evire çevire tıpkı duyguymuş. Çokça hoşuma gitti buraya sık sık gelmeye çalışacağım. Yaşadığımız pres günleri atlatabilmemiz amacıyla herkesin seferber olduğunu eksiltmek buzu çokça mutlu ediyor diyerek konuştu.

Ağababa binip gezenlere daha bilahare sobada hazırlanan çay, közde patates ve kestane ikram edildi.

Share: