Trabzon’dan kaçan somonlar Rize’de tezgaha düştü

Trabzon’dan kaçan somonlar Rize’de tezgaha düştü

Trabzon’un Arsin ilçesi açıklarındaki somon kafeslerinin yırtılmasıyla denize saçılan somonlar balıkçılar vasıtasıyla tutulurken, Rize’birlikte nısıf fiyatına satılıyor

RİZE – Trabzon’un Arsin ilçesi açıklarındaki balık kafeslerinin tanınmayan bire bir nedenle yırtılması sonucu kafesten kaçan somonlar hem fırıldak balıkçıları hem üstelik havza balıkçıları vasıtasıyla tutulurken, Rize’de tezgahlarda nısıf fiyatına satılıyor.

Geçmiş akşam ezanı Trabzon’un Arsin ilçesinde, hususi ayrımsız ortaklık aracılığıyla üretilen ekin balıklarının yer aldığı kafeslerden biri, sebebi henüz bellisiz bir nedenden ötürü yırtıldı. Kafesin yırtılması ile bütün balıklar denize dağıldı. Değeri erdemli olan ve alelumum dar dışına ihraç edilen bu balıklar Trabzon ve Rize’de dahi ağız balıkçıları ve balık motorları aracılığıyla tutulmaya başlandı. Rize merkezde tezgahlara kilosu 60 TL’den nazil balıklar Trabzon ilinden uzaklaştıkça 75 TL’ye büyüklüğünde çıkıyor. Somon balığının bereketli olması ise hem satan balıkçıların hem üstelik vatandaşların yüzünü güldürdü.

Kilogram fiyatının 150 TL’yi bulduğu somon balıklarının tezgahta 75 TL’den satıldığını rapor eden Rizeli Balıkçı esnafı Amaç Aldanmaz “Trabzon’da ki ayrımsız bahir çiftliğinde kafesin yırtılmasından ötürü hor yukarı tıpkı 600 titrem balığın denize karıştığı söyleniyor. Âdeta balıkçı kayıklarımızda tutuyorlar, bizde onlar vasıtası ile halka bildirme ediyoruz. Normalde bu somonun kilogram fiyatı 150 TL civarında amma ibik balıkçıları ufak kayıklarla tuttuğu üzere bizde vatandaşlarımıza 75 TL’den satıyoruz” dedi.

Share: