İki darülfünun öğrencisinin ölümüne etken olan sürücüye 10 yıl 6 kamer hapishane cezası

Geçtiğimiz mayıs ayında iki üniversite öğrencisine çarparak ölümlerine faktör olan çoban hakkında değişmeyen açıklandı. Uşak’ta görülen davada alkollü olduğu öğrenilen çoban için 10 sene 6 ay mahbes cezası verildi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında 2 üniversite öğrencisine çarparak ölümlerine sebep olan alkollü güdücü bugün Uşak 1.Ağır Ukubet Mahkemesi’nde görülen sav ile tekrardan bilge karşısına bundan sonra. Davaya vakfedilmiş maznun H.K. Patırtılı ve Fon Bilişim Sistemi ile katılırken hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları bile davaya katıldı. Kazada hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları maznun H.K.’nın yeryüzü çetin şekilde cezalandırılmasını ve takdirin mahkemeye ilişik olduğunu söylerken sanık H.K. ise pişman olduğunu, böyle bir kaza olmasını istemediğini amma elinden tıpkısı şey gelmeyeceğini ve takdirin mahkemeye ait olduğunu söyledi.

Tarafları dinleyen mahkeme başkanı, maznun H.K.’nın 2 kişinin kabahatli ölümüne faktör olma suçundan 7 yıl, efdal atiklik, ispirto ve telefonla oynamasından kaynaklı 3 yıl 6 ay olmak amacıyla toplamda 10 yıl 6 kamer mapushane cezasına çarptırıldığını açıkladı. – UŞAK

Share: