Zelenskiy’den yeni sene mesajı: “Bu sene ferasetsiz ahit yılı olsun”

– Zelenskiy’den yeni yıl mesajı: “Bu sene düşüncesiz periyot yılı olsun”

KİEV – Ukrayna Celal Başkanı Vladimir Zelenskiy, paylaştığı yeni sene mesajında, “Bu sene kavrayışsız dönüş yılı olsun. Bizden çalınanların gabi dönüşü olsun” dedi.

Ukrayna Celal Başkanı Vladimir Zelenskiy, içtimai iletişim araçları hesabından yeni yıl mesajı paylaştı. Zelenskiy, Rusya’nın geçtiğimiz sene 24 Şubat’ta ülkesine saldırılar gerçekleştirdiğinden bahsederek, “Bu yıl (bizim için) 24 Şubat’ta başladı. Karanlıktı, gürültülüydü. Bir Nice sevimli amacıyla baskı, bazıları amacıyla korkutucuydu. Ama banko benzeri elan katiyen korkmayacağız. 24 Şubat’ta ayrıksı benzeri hayata uyandık. Bambaşka insanlar olarak. Apayrı Ukraynalılar kendisine. Kimin ki olduğunu gördük. Yâran ve

düşmanlar neler yapabilir ve arz önemlisi tığ neler yapabiliriz gördük. 24 Şubat’ta milyonlarca koca benzeri intihap yaptı. Beyaz alem değil, mavi ve sarı bayrağı gösterdi. Kaçmadık ve temas olduk. Düşmanı karşıladık, direndik ve savaştık. 24 Şubat’taki patlamalar bizi hayrete düşürdü. Bize konfirmasyon olmaktan eksantrik seçeneğiniz bulunmayan dendi. Biz ise kazanmaktan bambaşka seçeneğimiz yok diyoruz. Paniği aştık. Biz kaçmadık, birleştik. Şüpheleri, umutsuzluğu ve korkuyu yendik. Kendimize ve gücümüze inandık” ifadelerini kullandı.

“Rusya, acun barışını bulunmayan etti”

Rusya’nın saldırıları sonrasında kaçmadıklarını ve direndiklerini söyleyerek Ukrayna ordusuna birlikte sergiledikleri yüksek direnç örneği amacıyla teşekkürname fail Zelenskiy, “Bu yıl Ukrayna amacıyla, bilcümle Avrupa amacıyla ve mecmu acun için kayıp tıpkı yıl kendisine adlandırılabilir. Ama bu yanlış. Bunu söylememeliyiz. Hiçbir molekül kaybetmedik. Bizden alındı. Ukrayna erkeklerini ve kadınlarını kaybetmedi, katiller marifetiyle öldürüldüler. Ukraynalılar evlerini kaybetmediler, teröristler aracılığıyla yok edildiler. Topraklarımızı kaybetmedik, işgalciler eliyle işgal edildiler. Dünya barışı kaybetmedi, Rusya onu yok etti. Bu yıl bizi kalbimizden yaraladı. Herson, Melitopol, Katliam ve tamlık Donbass amacıyla yakarış ediyoruz. Savaşıyoruz ve savaşmaya bitmeme edeceğiz. Tek sözümüz utku” dedi.

“Bu sene düşüncesiz dolaşma yılı olsun”

KUL ve Avrupa ülkelerine ve kendilerine bindi olan dünyadan birçok insana teşekkür fail Zelenskiy, “Bu sene hoşgörüsüz zaman yılı olsun. Halkımızın dönüşü. Askerlerin ailelerine dönüşü. Mahkumların evlerine, göçmenlerin Ukrayna’larına dönüşü olsun. Topraklarımızın dönüşü. Arızi olarak nehiy edilen topraklarımız sonsuza büyüklüğünde özgür olacak. Alışılagelen hayata gün. Sokağa hayat yasağı olmayan mutlu anlara dönme. Gelgel saldırısı sirenleri olmadan dünyevi sevinçlere çevrim olsun. Bizden çalınanların vurdumduymaz dönüşü olsun” dedi.

Share: