Putin: “Herson bölgesindeki siviller tahliye edilmeli”

– Putin: “Herson bölgesindeki siviller boşaltma edilmeli”

MOSKOVA – Millî Angajman Haset zımnında Kuzma Minin ve Dmitry Pozharsky parkına çiçek koyan Rusya Çap Başkanı Vladimir Putin, “Herson bölgesindeki siviller tahliye edilmeli” dedi.

Rusya’birlikte Millî Angajman Günü zımnında Rusya Oran Başkanı Vladimir Putin, Zer Meydan’daki Kuzma Minin ve Dmitry Pozharsky parkına çiçek bıraktı. Törenin arkası sıra Rusya Büyüklük Başkanı Putin, gençlerle dostça etti. Dostça sırasında Ukrayna’daki uzanım ile ilgili mütekellim Putin, Herson bölgesine, Ukrayna aracılığıyla sürdürülen taarruzları meni ederek buradaki sivillerin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Sivillerin bu saldırılar sırasında kötülük görmemesi gerektiğini tamlayan Putin, “Tabii siviller yeryüzü güç eylemler sırasında Herson’dan çıkarılmalıdır. Çünkü siviller seçme cüretkâr, karşı hücum ve bombardımanlardan zarar görmemelidir. Sizin kabilinden insanlar, buradaki insanları tehlikesiz bölgeye çarpmak için ellerinden geleni yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna’ya operasyonları tarihten ders çıkararak başlattık”

Vladimir Putin, Değerli Meydan’daki programının ardından Rusya Sıra Topluluğu ve Rusya Askeri Ruz Topluluğu’nun hizmete açıldığı programa katıldı. Buradaki konuşmalarında de Ukrayna’ya yönelik açıklamalarda kâin Putin, esasen mağribî ülkelerin Rusya’yı ayırma amacı taşıdığını savunarak, “Kendi çıkarları amacıyla tarihte Rusya’yı zayıflattılar ve parçaladılar. Bugün bile Ukrayna’ya daim çeri ve silah gönderiyorlar. Onlar, hiçbir amacı olmayan jeopolitik bir amacı sürdürüyor. Kendi vatandaşlarına karşı acımasızlar. Antrparantez Rusya’yı zayıflatmak ve görmek istiyorlar. Rusya, hususi askeri harekatı 1941 yılındaki hataları tekrarlamamak üzere başlattı. O ant Nazi Almanya’sının Sovyetler Birliği’ne saldırmasının mübrem olduğuna dair istihbarata karşın mutluluk yönetimi defans için zaruri tek tedbir almamıştı” şeklinde konuştu.

Share: