Mahkemedeki görüntüleri ruzname olan CHP’li Saylav Mürtefi Idareci Başarır’ın dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor

Yalova’dan belediye başkanlığı yaptığı tam usulsüzlük suçlamasıyla görevden alınan ve hesabına kayyum atanan Vefa Salman’ın davası esbak çağ görüldü. Davada CHP’li vekillerin mahkeme heyetine yönelik sert tutumu gündeme oturdu. O isimlerden biri bile CHP Mersin Ağacı Milletvekili Yüce Becerikli Başarır’dı. Başarır hakkında ise daha esbak bire bir görüngü dolayısıyla hülasa hazırlandığı ortaya artık.

TEHDİT SUÇLAMASIYLA FEZLEKE DÜZENLENDİ

Ankara Cumhuriyet Altını Başsavcılığı, Edremit Belediyesince planlı etkinlikteki konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya müteveccih beyanlarından çevre CHP Mersin Ağacı Saylav Yüce Uz Başarır hakkında “gözdağı” suçlamasından hülasa düzenledi. Parlamenter Suçları Sormaca Bürosu aracılığıyla hazırlanan fezlekede, Başarır’ın, Edremit Belediyesince 20 Ağustos 2022’bile planlı 5. Edremit Mektup ve Ekin Konuşma Fuar programındaki konuşmasına saha verildi.

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI TALEBİ

Şikayete konu beyanların gâh basın-kitap organları ve internet fen sitelerinde dahi vadi bulduğu kaydedilen fezlekede, Soylu’ya yönelik söylemlerle yıldırma suçunun yasalı unsurlarının oluştuğu öne sürüldü.

Fezlekede, “27. Dönem Saylav Mehabetli Maharetli Başarır’ın zılgıt suçunu işlediğine dayalı üzerine fezleke tanzimini gerektirir ehliyetli ve kanuncu delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili üzerine Anayasa’nın 83. maddesine güvenerek dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği” değerlendirmesinde bulunuldu. Hülasa, TBMM’ye ulaştırılmak için Hak Bakanlığına gönderildi.

Share: