KAYSERİ BAROSU UMUMI KURULU’NDA KADIN AVUKATLARDAN ‘SAÇ KESME’ EYLEMİ

KAYSERİ Barosu’nun seçimli genel kurulunda saraka kayran avukat Gösteri Sarıoğlu’nun önderliğindeki bir grup karı avukat, baroda kadın temsilinin tam olmaması ve İran’dahi öldürülmüş Mahsa Amini’ye dikkat ahzetmek amacıyla saçlarını keserek protesto yaptı. Eyleme, baro üyesi erkek avukatlar bile alkışlarla bindi verdi.

Kayseri Barosu genel kurul toplantısı Boy Bos Başmaklık Hars Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kâin Komutan Ali Köse ile yönetim kurulu üyeleri Oğuz Erinç ve Mehmet Özer’in namzet olduğu Baro Riyaset seçimleri öncesi yapılan umumi kurulda küçümseme alan kadın avukatlardan Eylem Sarıoğlu, baro yönetim kurulu listelerinde kadınlara yeterince yer verilmemesi ve kadın tıpkısı komutan aday olmamasına reaksiyon gösterdi. Türkiye genelindeki karı avukat sayısı üzerine bilgiler veren avukat Sarıoğlu, Şu an 161 bin 15 avukat var. Bunların 74 bin 483’ü kadın. Yani yüzde 46.3’ünü kadınlar oluşturuyor. Fakat, 81 baronun takkadak 9 başkanı avrat. Şu zaman 3 çizelge var. Bu 3 adayın 3’ü da ayvaz. TBB elçi sayısı 348. Bunlardan sadece 55’i karı. Hukukun üstünlüğü ve denklik kavramlarına sunma çok topluluk çıkması müstelzim barolarımızın ve Barolar Birliğimizin durumu maalesef durumu içler acısı. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. artık Kayseri Barosu’nda dahi kadın başbuğ olması gerekiyor. Zaman ilk kez bir karı meclis başkanı var amma bibi karı temsiliyeti çokça az durumda. Buradan İran’a esenleme göndererek tıpkı gösteri açmak ve eylemime parçalanmamış kadınları bindi olmaya nida ediyorum dedi.

Avukat Eylem Sarıoğlu, konuşmasının peşi sıra saçlarını keserek, Kayseri Barosu’nu ve kadına yönelik ayrımcı şekilci ile dünyada kadına müteveccih şiddeti protesto etti. Sarıoğlu’na başka adayların umumi heyet aday adayı listesinde olan haddinden fazla sayıda eş da destek vererek, saçlarını kesti. Salonda mevcut erkek avukatlar ise bahis konusu ‘saç kesme’ eylemini alkışlayarak destekledi.

Share: