Kayseri’de turizm istimara toplantısı yapıldı

Kayseri Valiliğince kentteki tüm gurur ve kuruluşların, siyasi parti temsilcilerinin, turizm acentelerinin katılımıyla turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vilayet Güruh Salonu’ndaki programda, İl Ekin ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, kentin cemaat olduğu Soğanlı Vadisi, Kültepe, Kapuzbaşı Şelaleleri, Padişah Hanı kadar tarihi, kültürel ve tabii güzelliklerle, buralarda Il ile Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla yapılan çalışmaları anlattı.

Vali Gökmen Çiçek ise mecmu kurumlarla el ele kentin turizm değerlerini ön plana görmek için çalıştıklarını, önlerine murat adına turizmi koyduklarını söyledi. Bu konuda bir seferberlik başlattıklarını dile getiren Çiçek, “Bazen sosyal medya fenomeni kadar kimi zaman bire bir turizm rehberi kabil emek içerisindeyiz. Bu abus gelebilir ama biz tanıtım amacıyla fethetmek zorundayız. Erciyes bizim lokomotifimiz, zaman turizmi konuşabiliyorsak Erciyes’teki çalışmalardan yağlık. Erciyes ile Soğanlı Vadisi’ni ve beş altı yeri birbirine bağlayarak değişik destinasyonlar oluşturup iş azmindeyiz. Çok aşkın devir harcamadan enerjimizi makul yerlere yönlendirerek tıpkı şeyler yapma kararlılığındayız.” diye niteleyerek konuştu.

Toplantıda moderatörlük eden YANLIŞSIZ Öğür Genel Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki dahi Erciyes Dağı’nı şita turizmine açarken karşılaştıkları zorlukları aktardı. Kayseri’nin kadim bire bir site olduğuna dikkati calip Özhaseki, şunları kaydetti:

“Elimizdeki bu saf güzellikleri, tarihi ve özellikle kültürel mirası koruyalım, açığa çıkaralım. Bunun içine işlev yükleyip turizme kazandıralım kim tek değilse istihdam sağlayalım, para kazanalım Kayseri’de. Erciyes peki bizim amacıyla aynı değer ama Kayseri’nin firez yolu rotasının benzeri zaman önceki bitmesi gerekiyor. Çünkü Erciyes’te kayan koca üç saat kayıyor, dört saat kayıyor. Peki geriye küsurat yirmi saatte ne yapacak bu insanlar? Yiyecekler, içecekler, esenlik yapacaklar, yemeklerin tadına bakacaklar. Ayrımsız birlikte Kayseri’nin tarihi güzelliklerini başvurmak isteyecekler, kültürel mirasını kaldırmak isteyecekler. Valiliğimizin, belediyemizin seçkin mevrut turistin eline tutuşturduğu kültür rotası olmalı kim ya ben burayı gezmeliyim demeli, sonradan dahi özlük başlarına tek biricik oraları gezebilmeli. O eserlerin hepsinin açığa çıkarılması yetişkin. Cami Kebir’in orada mehabetli tıpkı kütle var, kaldırılması gerekiyor. Tıpkısı tuvalet var orada affedersiniz. Altında Kayseri’nin ilk medresesi var. Tıpkı dakika önce yıkılması lazım.”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış dahi birlik dünyada tababet kongrelerinin turizme katkı verdiğine değinerek seçme ay büyük aynı tababet kongresinin kentte yapılmasının turizme yarar sağlayacağını belirtti.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise Erciyes’in civar planda tutularak sağlık ve agro turizme (tarım turizminin) ciddiyet verilebileceğini anlatım etti.

AK Tümen Kayseri milletvekilleri Emrah Karayel, Görüntü Nergis, MHP Kayseri Milletvekili Kalıcı Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın birlikte katıldığı izlence, düşün alışverişiyle devam etti.



Share: