1300 rakımlı Ökçe Yaylası’nda gölet dondu

1300 rakımlı Ökçe Yaylası’nda akmaz dondu

DÜZCE Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde yer alan natürel güzellikleriyle adlı Topuk Yaylası’ndaki göletin yüzeyi hava sıcaklıklarının düşmesiyle buzla kaplandı.

Düzce’nin yüksek kesimlerinde antipatik hava etkili oluyor. Kaynaşlı ilçesi yaylalarına yağan kar, doğal güzelliklerin ortaya çıkmasına hastalık oldu. Fenerbahçe Spor Kulübünün tesislerinin birlikte bulunduğu Bıçkıyanı köyü sınırları içerisinde vadi kayran Topuk Yaylası Göletinin çevresi, fena hâlde doğası ve akman havasıyla doğa tutkunlarına yolculuk ve tatil imkanları sunuyor. Bölgeyi etkisi altına düz sevimsiz gelgel, 1300 rakımlı Topuk Yaylası Göletini dondurdu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye büyüklüğünde düşmesi zımnında buz markajcı gölden kartpostallık görüntüler ortaya imdi. Topuk Yaylası’na gelenler, göletin çevresinde üslup yaparak manzaranın ve saf havanın tadını çıkardı. Gâh vatandaşlar ise göletin kenarında çökertme telefonlarıyla anı fotoğrafı çektirdi. Karla kaplanan misilsiz güzelliklere topluluk yayla drone ile görüntülendi.

“Havası mis kabil haza”

Tatil için Balıkesir Altınoluk’tan gelen Fırat ve Sır Saika çifti, “Bizim bölgemiz yazlık. Bu bölgeyi seçtik, çokça sevdik ağızsız rahat erinçli çok evire çevire tıpkı vadi. Rastgele devir gelmeye çalışıyoruz mart ayındayız bu kez göleti cansız halinde gördük gökçe yazın eksantrik bir güzel herkese referans ederiz. Havası mis gibi eksiksiz” ifadelerine düz verdi.

“Yağmur bekliyoruz inşallah yağmur sezonumuz nisan ayına büyüklüğünde uzar”

Yaylaya gelen tatilcilere kayak eğitimi veren Ferhat Cengiz, “Bura Topuk Yaylası, 1300 metre yüksekliğinde kış turizmine haddinden fazla akla yatkın ski kızak kar motorumuz mevcut. Göl buz tutmuş durumda iklimlerde değişmiş durumda karı böylelikle kar yağdı şu an adım adım erimeye yüz tuttu. Aksata haset inşallah bir yağış bekliyoruz inşallah yağmur sezonumuz nisan ayına kadar uzar. Yaz aylarında aktiviteler değişiyor göl çevresinde turlar düzenleniyor binlerce emanet buraları ziyarete geliyor. Yer araçlarıyla turlar düzenleniyor, orman içinde koşun, tutum parkurları bulunan torunlar amacıyla baziçe parkı var” diye niteleyerek konuştu.

Share: