Uzmanından şube ağrısı uyarısı

Medicana Çamlıca Hastanesi Hikmet Otama ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Erdal Dilekçi kol ağrısının, cansızlık, duruş bozukluğu, apışık kaslar kabil türlü nedenlerden yağlık ortaya çıkabileceğini, çıplak ağrısının farklı hastalıklarında belirtisi olabileceği için boşlama edilmemesi ve bitmeme fail ağrılarda muhakkak ehlivukuf bire bir hekime başvurulması gerektiğini bildirdi.

Medicana Çamlıca Hastanesi’nden yapılan açıklamada görüşlerine saha sunulan Dilekçi, Değme yaşta temas insanın yaşayabildiği dal ağrısının, uzun süre devam ettiğinde kişinin günlük yaşantısını etkileyerek günce rutin aktivitelerini engelleyebileceğini ve yaşam kalitesini düşürebileceğini, hatta psikolojik yerine birlikte kişide sav yaratabileceğini, ağrının oluşmasında hareketli faktörlere bakarak sektör ağrısı amacıyla uygulanması gereken formül kolaylıkla bulunarak kişinin rutinine ansız dönebileceğini kaydetti.

Branş ağrısının nedenleri

Branş ağrısının ekseriyetle kaslar, rabıta dokuları ve eklemlerde yaşandığını nâkil Dilekçi, “Kırıcı almak, şakkadak hareketler, oturuş ve duruşun üzücü olması, gelişmemiş yaşam, stres sebepli adale gerginlikleri ve şiddetli kilo dal ağrısının sık tanıdık nedenleri arasındadır. Bunların birlikte birtakım sağlık sorunları de boyun ağrısıyla münasebetli cins. Eklemlerde iltihap, sinir sıkışması, omurgada çizgi darlığı, skolyoz, kifoz, fibromiyalji yahut osteoporoz bu esenlik durumlarındadır. Sonuç namına kalıcı kol ağrısının sebebi psikolojik birlikte olabilir.

Depresyon, stres, anksiyete üzere sorunlar bile hezen ağrısının sebepleri beyninde bulunur. Ağrının hissedildiği zamanlar takip edilerek branş arasının nedenleri bulunabilir. Kıymetli bile olsa amansız hastalık, asap sıkışması, yangı, enfeksiyon ve kırık kadar problemler üstelik ense ağrısı yapabilir. Ancak bu ahval berenarı beş altı kişide görülür. Geçmeyen kol ağrısında bu nedeni tayin ederek ağrıyı tedavi edebilmek için kesinlikle aynı doktora danışılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Dilekçi, masa başı veya hareketsiz ayrımsız işte çalışmak, spor yapmamak, istinas hareketleri yapmadan spor yapmaya görmek, sigara çekmek, obezite yahut katmerli kilo ve doğacak yaş, şube ağrısında risk faktörleri olarak sayılabileceğini, bunlara ek adına eklemlerin iltihaplanarak şişmesinin da ense ağrısına öğün açabildiği üzere, stresli tıpkı işte çalışmak üzere kişide gerginlik mucit vaziyetler bile boyun ağrısının görüldüğünü vurguladı.

Şube ağrısı detaylı müddet geçmediği takdirde müthiş tıpkı çözme alabildiğini nâkil Dilekçi, “Bununla Birlikte sırt ağrısına munzam namına tanıdık apayrı vaziyetler bile cins. Eğer kişinin arka ağrısı haddinden fazla yara ve yavaş yavaş şiddeti dahi artıyorsa, yaşama bu dert ile başa çıkmakta pürüz çekiyorsa muhakkak bire bir doktora gidilmesi gerekir. kimi zaman dirilik ağrının nedeni bularak buna bire bir çözüm getirebilir. Ancak ağrıyı tetiklediği memul hastalık ortadan kaldırıldığı halde ağrı bitmeme ediyorsa doktora müracaat etmek gerekir. Bazı durumlarda ise çıplak ağrısı ile gelişigüzel görülen eksantrik semptomlar, tehlikeli aynı hastalığın habercisi kabil. Bu üzere bire bir durumda tıpkı keyif kuruluşundan arkalama almakta kâr vardır. değerlendirmesinde bulundu.

Dilekçi, şayet boyun ağrısına eklenmiş yerine; faziletkâr biberli, birden kilo kaybı, tuvalete çıkmakta zorlanma, ahşa ağrısı görülüyorsa, veca geceleri artıyorsa, dinlenmekle geçmiyorsa, hapşırık, öksürük yahut tuvalet esnasında sırtta dağ hissediliyorsa, bacaklarda veya genital nahiye çevresinde ağrı, karıncalanma, kesiklik evet dahi bitkinlik, mesane kontrolünü yenilgi kabil semptomlar görülüyorsa katiyetle bildirme bodur sürede doktora gidilmesi gerektiğinin bile altını çizdi.

Tedavi yöntemleri nelerdir?

Omuz ağrısında otama yöntemine değişmeyen verilebilmesi amacıyla ağrının muhtemel nedenlerinin araştırılması gerektiğini ve kişinin tıbbi geçmişine dayalı vacip bilgilerin edinilmesi gerektiğini belirten Dilekçi, şunları kaydetti:

“Daha mufassal vukuf edinilmesi üzere bazı testler ve radyolojik görüntüleme yöntemleri de gerekebilir. İlaç tedavisinin yanı sıra antrenman veya fizyoterapi üzere tedaviler birlikte uygulanabilir. Genellikle bizatihi yahut muteber tedaviler ile gücük sürede iyileşen omuz ağrısı beş altı hafta üzere da geçmediği takdirde farklı yöntemler dahi denenebilir. Muteber tedavi yöntemlerinin birlikte kişinin aktif aynı şekilde akıntı etmesi birlikte ağrının azaltılmasında havari peki. Etkin bire bir dirim tarzını tesahup etmek ağrıyı azaltması dışında aynı tedbir yerine bile etkilidir.

Eğer arka ağrısı ile birlikte ciddi aynı tezahür henüz görülmediyse veya kişide sinir sıkışması yoksa genellikle tedavi için ameliyat zaruri değildir. Branş ağrısı aktarılma içinde kişinin hareketlerini kısıtlayan, katlanılması el tıpkı sayrılık benzer. Alınacak bazı önlemler sebebiyle kol ağrısının önüne palas geçilebilir. Öncelikle boyun ve ana bölgesinin gerilmesini menetmek gerekir. Bunun amacıyla da sıkça yavaş eşyalar ve tek omuza takılan çantalar taşınmamalıdır. Bunların yerine ağırlığın değer aynı şekilde dağıtılmasına imkân tanıyan yalın çantaları tercih edilebilir veya taşınması müstelzim dara azaltılabilir.”

Dilekçi sözlerini şöyle tamamladı:

” Mufassal sürekli kullanımda huzursuz edecek faziletkâr topuklu ayakkabılar dahi yeğleme edilmemelidir. Hele masa başında otururken omuzların geriye makul yuvarlanması yahut kişinin kendini dikleştirmesi duruşun düzeltilmesine katkıda bulunur. Benzeri şekilde gerinmek birlikte bu konuda apotr gibi. Gelişigüzel dönem tıpkısı aktivitelerin yapılması tıpkısı müddet sonra kasların yorulup bundan sonra gerilmesine posta açabilir. Yalın ağrısı riskini hafifletmek ve kasların iyileşmesini sağlamak için gerinmek son paye hareketli aynı yöntemdir. Bunların beraberinde hatır egzersizleri dahi yalman ara vermek ve pekişmek üstüne etkilidir ve ense ağrılarının önüne geçilmesine koruyucu tamam. Ağır Ezgi spor yaparak da ense ağrısından korunmak mümkündür.”

Share: