Martı’nın Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem: “Martı New York’ta Türk bayrağını dalgalandıracak”

Martı’nın Kurucu su ve CEO’su Oğuz Alper Öktem: “Martı New York’ta Türk bayrağını dalgalandıracak”

Tekerlekli ‘Martı’ Amerika’ya uçtu

Martı Kurucusu Öktem: “Sermaye yapımızı yükseltmek amacıyla sunma makul ahit”

İSTANBUL – Martı’nın New York Borsası’na açılması süreci üzerine açıklamalarda bulunan Martı’nın Kurucusu ve CEO’akarsu Oğuz Alper Öktem, “Anamal yapımızı yükseltmek üzere sunma akla yatkın zaman. Martı’nın borsaya 2022 yılının 4. çeyreğinde açılmasını bekliyoruz. Müşareket değerinin 532 milyon dolar olmasını öngörüyoruz. Brüt 280 milyon dolar büyüklüğünde kaynağında bilançomuza girmesini hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde mevrut mobilite platformu Martı, New York Borsası’na çatlama stratejisiyle ilgilendiren detayları ve ati aktarılma planlarını İstanbul’dahi düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Martı’nın New York Borsası’na açılma süreciyle ilgilendiren düşüncelerini nâkil Martı Müessis ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, “Bu hem ortaklık tarihimiz hem dahi ülkemizin muvasala ekosistemi üzere çok balaban tıpkı dönüm noktası. Andıran gelecekte, birlik muvasala araçlarının elektrikli, parçalanmamış elektrikli araçların da paylaşımlı olacağına inanıyoruz. Ayrıca, geleceğin şehirlerinin elan ağızsız olacağı kanaatindeyiz. Bu uyanıklık ile dünyanın yer büyük mikromobilite filolarından birini kurduk. Bugüne büyüklüğünde hem Martı hem bile tabiat üzere yapabileceklerimizin vakit kaybetmeden onda birini gerçekleştirdik. New York’ta üstelik Türk bayrağını dalgalandıracak olmaktan çekicilik duyuyoruz ve üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bilcümle gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“2022 yılını 23 milyon dolar ile kapatmak kabilinden hedefimiz var”

Oğuz Alper Öktem, “Halka açılmayla gelişigüzel filomuzu izam etmek, daha birlikte erişilebilir olmayı hedefliyoruz. Martının ortaklık değerinin 532 milyon dolar olmasını, bürüt 280 milyon dolarlık kaynağında bilançomuza girmesini bekliyoruz. Martının zaman 5.6 milyon kullanıcısı ve 46 bin araçlık filosu var. 2022 yılını 23 milyon dolar ile kapatmak gibi hedefimiz var. Martı’nın borsaya küşat tarihinin 2022 yılının 4. çeyreğinde olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Anamal yapımızı pekitmek amacıyla sunu akıllıca antlaşma”

Martı’nın, kuruluşundan beri ruhlu benzeri tahaccüm ortaya koyduğuna özen çeken Öktem, “Türkiye’nin mobilite şirketi adına, ülkemizdeki bu büyüme potansiyelini ihata etmek namına sermaye altyapımızı pekitmek için makul zamanın demincek olduğuna orgazm getirdik. Paylaşımlı gezi ve mikromobilite hem dünyada hem ülkemizde daim büyüyen tıpkısı departman. Bu büyümeyi karşılayacak sermayeyi ulaşmak üzere bile KÖLE sermaye piyasalarına erişme ayrıcalığını yakalamayı ve art düzey yatırımcıların desteğini almayı hedefledik. Bu hamlemizin dahi ayrıntılı vadeli nema ve sürdürülebilir başarı üzere bire bir esas oluşturduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Martı, insanların gündelik hayatını kolaylaştırıyor”

İstanbul gibi şehirlerin muvasala için çözümün teknolojiden geçtiğini vurgulayan Öktem, “Bizim amacımız insanların yevmi hayatlarını kolaylaştıracak ve akım kabiliyetlerini zahmetsizce artıracak çevre dostu ve paylaşımlı erişim alternatifleri sunmak. Bu bilinçle başladığımız yolculukta bugün Martı Türkiye’üstelik iOS ve Android mağazalarında 1 numaralı ulaşım uygulaması konumunda” dedi.

“Rekabet Kurumu süreci ile ait bire bir endişemiz yok”

Son olarak Rakiplik Oturmuş soruşturması için mütekellim Öktem, “Tığ sektörün çok henüz büyüyeceğine inanıyoruz. İşimizi yetiştirmek için çalışıyoruz. Rakiplik kurumu süreci ile ilgili bire bir endişemiz namevcut. Tığ bildirme baştan bu yana işimizi yeryüzü güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Büyüklük kurumlarının görevi işlerini boşaltmak bizimde görevimiz onlar işlerini yaparken dayanaklık etmek” diyerek konuştu.

(UGR-MFA-E)



Share: