İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, zirvelere familya sahipliğini sürdürüyor

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin düzenlediği NFT Zirvesi ve “Future Renaissance Collection” sergisi; hisse senedi, topluluk ve danışma dünyasından değişik isimleri ayrımsız araya getirirken, şahika kapsamında 50 sanatçı ve 70 eserin düz aldığı NFT eserlerinden oluşan sergiyi öğrenciler da gezdi.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya bakarak, darülfünun, “100 Yılda 100 Aktiflik” kapsamında zirvelere karı sahipliği yapmaya bitmeme ediyor.

Bu çerçevede yaratıcı sanatlar ve NFT teknolojisine olan bilinirliği açık artırma amacının yanında yerleşik ve kullanılmamış soy sop sanatçıları destekleyen İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, sanatseverlerle sanatı buluşturmaya bitmeme ediyor.

Üniversite, Doç. Dr. Nagihan Çakar koordinatörlüğünde, fikir yazarı ve akademisyen Prof. Dr. Gaye Günindi küratörlüğünde ve Konuşma Danışmanı Dr. Gizem Pamukçu’nun katkılarıyla “Future Renaissance Collection NFT ve Metaverse” konuları üstüne zirveye familya sahipliği yaptı.

Sanatın birçok değişik yönünü NFT teknolojisiyle Blockchain’e aktaran NFT sanatçılarının eserleri, üniversitede sevenleriyle buluştu.

Sergi ziyarete 20 zaman peyda olacak

Verilen bilgiye göre, NFT Zirvesi ve “Future Renaissance Collection” sergisi; aksiyon, cemiyet ve müzakere dünyasından çeşitli isimleri bir araya getirirken, doruk kapsamında 50 sanatçı ve 70 eserin düzlük aldığı NFT eserlerinden oluşan sergiyi öğrenciler da gezdi.

Üniversitenin Laf ve Dizayn Fakültesi Radyo-Göstergeç ve Sinema Bölümü Akademisyen Doç. Dr. Nagihan Şimşekli Fener koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Uzun Uysal, Taner Alakuş’un yanı sıra Kaan Kayabalı, Çokluk Kınay, Inhina Danyal, Prof. Dr. Amaç Mağrip, Elif Dağdeviren, Av. Saygınlık Delicesine, Mahmut Erdal, Dr. Gizem Pamukçu, Içtenlikle Pelister, Nuri Sayraç ve Hedef Donay kabil, hisse senedi, musahabe, yüksekokul ve topluluk dünyasından esame katıldı.

Sergi 20 devir süresince ziyarete vazıh olacak.

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına hususi, 100 ayrı aktiflik düzenlemeye bitmeme ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine düzlük sunulan Nişantaşı Eğitim Bilimi Vakfı Kurucusu Dr. Levent Tevazulu, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel, 100 ayrı etkinlik düzenlemeye devam ediyoruz. Teknolojiye dair yapılan parçalanmamış etkinlikler karışma oluşmak için genellikle ilkleri gerçekleştiren darülfünun namına, NFT sergisini kampüsümüzde yazmak bizim için çok nadir. Burada 50 sanatkâr ve 70 nişane var. Az Daha milyon dolarlık asar burada sergileniyor. Darülfünun kendisine hakeza benzeri sergiyi ilk defa düzenlemekteyiz. Benzeri zamanda eğitim vakfı olarak geleceğin sanatçılarının böylesine alçalma ve samimi izleme edilmelerine çevirgeç olan platformlar sağlamaktan gelgel duyuyoruz.

Artık hayatımızın seçkin alanında saha düzlük teknolojiye yan veren insanın, uygulayım bilimi tarafından şekillendirildiğine ve otantik fikirlerle değişik eserlerin ortaya çıktığı sergimizi haddinden fazla ilginç buldum. Mecmu eserler birbirinden adamakıllı ve zer. Ben üstelik beğendiğim tıpkı eseri satın alarak, platformdaki sanatçılarımıza bindi vermiş olacağım. Planlı konferanslarımızda, abdestbozan teknolojiyle ve teknolojinin sanatla olan ilerlemesiyle gelecekteki özgün sanatçıların bu forma platformlarda tıpkısı araya gelmeleriyle ilgilendiren konuşmalar yapıldı.”

Uysal, genel olarak uygulayım bilimi ve sanata dayalı ilkeler anlatıldığını belirterek, 20 bölüm süresince gezilebilecek sergiye herkesi davet etti.

Share: