Çanakkale’de Troya Ekin Yolu Festivali’nin lansman toplantısı

Firez ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Güç, 16 Ilkgüz’bile başlayacak Troya Kültür Yolu Festivali’nde seçkin yaştan insana hitap eden etkinlikler sunulacağını bildirdi.

T???????ürkiye Hars Yolu Festivalleri kapsamında 25 Ilkgüz’e büyüklüğünde sürecek Troya Hars Yolu Festivali’nin lansman toplantısı, Tarihi Rum Hamidiye Tabyaları’nda benzeri restoranda yapıldı.

Güç, Hars ve Turizm Bakanlığınca Türkiye’nin uluslararası işaret değerine katkıda düşmek üzere kombinasyon edilen Türkiye Hars Yolu Festivalleri’nin İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Çanakkale ve Konya’dahi 16 Eylül-23 Ekim’bile gerçekleştirileceğini söyledi.

Troya Ekin Yolu Festivali’nde 10 dönme boyunca 40 ayrı mekanda 112 etkinliğin sunulacağını aktaran Yavuz, şöyle devam etti:

“Festivalde 1000’den aşkın sanatkâr görev takanak. 19 işporta, 34 konser, 15 ayan gelgel etkinliği, 9 piyes gösterimi, 18 çocuk etkinliği bunun yanında Çanakkale’nin değerlerini anlatan söyleşimiz, panellerimiz olacak. 7 musahabe, 9 film gösterimiyle karşınızda olacağız. Herhangi Bir yaştan insana, temas makule zevke seslenme eden çok kapsamlı curcuna hazırladık. Tümce bu festivalde kendisi üzere bir molekül bulabilir ve bu festivale katılabilir. Ayrıntılı tıpkı festival düzenledik. Buna haddinden fazla inanıyoruz, güveniyoruz. Bu hem Çanakkalelilerin esenlik alması, kültürden, sanattan beslenmesi amacıyla ayrımsız yandan ekin projesi, değişik yanıyla bu süreçte dünyanın türlü ülkelerinden Çanakkale’ye ecnebi basın mensuplarını getiriyoruz. Onlar birlikte festivale katılacaklar, gözlemleyecekler. Çanakkale’yi hem sunduğu doğal güzellikleriyle hem de sunduğu firez imkanlarıyla hem üstelik alanlarıyla ve elbette kim tarihi yarımadayla makro aynı uluslararası turizm destinasyonu haline getirebilmek amacıyla ecnebi basın nezdindeki çalışmalarımız birlikte bu festivalle alay malay başlatıyoruz.”

Çetince, Turizm Ihya ve Haberleşme Ajansının Çanakkale’nin ensiz dışında daha fazla reklamını ve tanıtımını yaptığını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün, kentin erişilebilirliğini haddinden fazla farklı tıpkı noktaya taşıdığını anlatan Ağır, şunları kaydetti:

“Özellikle otelciler, konaklama tesisleri, yiyecek, içme tesisleriyle yaptığımız toplantılarda bunun etkilerinin ortaya çıkmaya başladığını görmekten çok nazik memnuniyet duyuyoruz. Çanakkale bembeyaz ayrımsız geleceği olan, dörtköşe, güzel yaşanan benzeri site. Bu forma etkinliklerin kaldıraç vazifesi görmesi, bu kentin benzeri firez ve turizm destinasyonu olması anlamında hem Türkiye’dahi hem bile arsıulusal anlamda iri ayrımsız etap atmakta olduğunu dahi tıpkısı kez elan afişe etmek ve altını yemek istiyoruz. Şehrin imajına bile hesaplı boyutuna da katkı sağlayacak. Çanakkaleliler festivallerine eş çıkarlarsa, bu festivalinde gelenekselleşmesini, değme yıl Çanakkale’dahi Troya Hars Yolu Festivali olmasını ve Türkiye’nin ciharıyek yanından insanlarımızı Çanakkale’da ağırlayacağımız günlerin gelmesini istiyoruz.”

Toplantıya, Çanakkale Valisi İlhami Eskişehir Taşı, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Düzlük Başkanı İsmail Kaşdemir, vekillik temsilcileri ile festival sorumluları katıldı.



Share: