İstanbul karışma 17 ilde sağlam yağış bekleniyor! Hava Bilgisi uyardı

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü vasıtasıyla yapılan sonuç değerlendirmelere bakarak ülkemizin yıldız, iç ve gün batısı kesimleri modüler kayran düz haddinden fazla bulutlu, Marmara, Ege, Günindi Akdeniz, İç Küçük Asya’nun kuzeybatısı, Günindi Karadeniz’in iç kesimleri, Itidalli ve Doğu Karadeniz bucak illerinin çöz kesimleri yerel bora ve asuman ses sağanak yağışlı, değişik yerlerin az bulutlanmış ve meydanda geçeceği oranlama ediliyor. Yağışların; Marmara, İç Veli, Batı Akdeniz’in çöz kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

RÜZGARA DİKKAT

Hava sıcaklığının İç Anadolu, Ölçülü ve Maşrık Karadeniz, Doğu Küçük Asya Bölgelerinde mevsim normallerinin 3-5 basamak üstünde, başka yerlerde zaman normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın kuzeyi ve Bucak Ege’de kuzeyli, değişik yerlerde cenuplu yönlerden hafif, ara sıra ölçülü kuvvette; Doğu Küçük Asya’nun kuzeyinde ve yağmur düz yerlerde düz düz kuvvetli kendisine (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın güney ve gün doğusu su ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne’nin güneyi), İç Veli ( Kütahya, Afyonkarahisar, Çeltek, Denizli’nin doğusu) ile Isparta, Burdur ve Eskişehir çevrelerinde sağlam olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek şapadanak hâkim, taşkın, sebep, yerel kırcı yağışı, hortum oluş riski ve yağış takkadak kuvvetli rüzgar kadar olumsuzluklara alın titiz ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE BAKARAK HAVA DURUMU

İSTANBUL: Modüler ve çokça bulutlu, sağanak ve gök ses bora yağışlı geçeceği anlayış ediliyor. Yağışların; sabahleyin yıldız ilçelerinde, öğleden sonradan el genelinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA: Az bulutlanmış ve küşade, zamanla parçalı bulutlu, öğleden bilahare kuzeybatı ilçeleri yerli bora ve asuman curcunalı boğanak yağışlı

İZMİR: Modüler ve çok bulutlanmış, öğleden sonra evcil boğanak ve gök curcunalı sağanak yağışlı

ANTALYA: Modüler gitgide meydan yer çok bulutlu, öğleden bilahare evcil bora ve gök ses bora yağışlı

KASTAMONU: Modüler vadi yer çokça bulutlanmış, öğleden bilahare evcil sağanak ve asuman curcunalı sağanak yağışlı

SAMSUN: Modüler bulutlanmış, öğleden bilahare çöz kesimleri domestik sağanak ve gök ses bora yağışlı

ERZURUM: Beş Altı bulutlanmış ve meydanda, öğleden sonraları parçalı bulutlanmış

DİYARBAKIR: Beş Altı bulutlu ve boş



Share: