Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray’dan ekipler sarsıntı bölgesine cereyan etti

Eşkâl üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki zelzele zımnında Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray’dan ekipler bölgeye sevk edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Reisi Tasavvur İbrahim Altay, yaptığı kayıtlı açıklamada, bindi ve arama kurtarma çalışmaları üzere ekiplerin yola çıktığını belirtti.

Altay, şunları kaydetti:

“3 kontrol kurtarıcı ile 16 nefis arama istirdat personeli, 5 kazaratar, 3 loader, 29 personel, 2 bakım ara bulucu, 1 telsiz istasyonu, 2 dinamik yükleme istasyonu, 7 personel, 2 kemirmek ve 1 su tırı ile 13 personel, hasar tayin çalışmaları için üstelik 15 ustalık personel hızlı şekilde hareket bölgesine atıf edildi.”

Afyonkarahisar, Karaman

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, depremin yaşandığı bölgeye cankurtaran ve UMKE ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

Toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşım yapan Yiğitbaşı, “AFAD ekiplerimiz hazır durumda. Ülkemize esbak olsun.” ifadesine yer verdi.

Karaman’dan de 36 yabanlık AFAD, UMKE ve itfaiye aracı ekibi bölgeye gönderme edildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yer sarsıntısı bölgesine gitti

Depremin merkezi Kahramanmaraş’a hareket eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, il olarak arkalama ve çağ bağışı kampanyası başlattıklarını söyledi.

Depremin ardından AFAD müdürlüğüne bağlı 4 açacak, 20 personel, 2 UMKE timi, 5 ambulans 25 sağlık personeli ile 22 arama istirdat personelinin bölgeye debi ettiğini aktaran Aydoğdu, “İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Polat ve ekiple zelzele bölgesine gidiyoruz. Deprem bölgesinde yaralılarımız var. Bu baskı günleri birbirimize yaslanarak, dayanışma ortamında olarak aşacağız. Cenabıhak ülkemizi herhangi bir soy kıran, kaza ve belalardan korusun.” diyerek konuştu.

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Depremden etkilenen vatandaşlara yetmek için, battaniye, kışlık urba, bala bezi, bala maması ve ferdî materyal kırcı tırımız Aksaray’dan yarın bölgeye yola çıkıyor. Siz de kışlık don, hazır gıdalar özellikle görünmek için, ivedili yardımlarınızı Fatih Merbut Alım Satım Alanı’na ve Içtimai Yardım İşleri Müdürlüğümüze getirebilirsiniz.” ifadeleri aktarıldı.

Share: