DİYARBAKIR – Serbest zihayat yaşlılar “umu timi”nin yolunu gözlüyor

Diyarbakır’de Bağlar Kaymakamlığınca hayata geçirilen “Gönül Timi” projesi ile yaşlıları evinde görüşme fail ekipler, günce ihtiyaçlarını karşıladıkları kişilere can yoldaşı bile oluyor.

Bağlar’birlikte yalnız zinde istikbal yaştaki vatandaşların ihtiyaçlarına merhem görünmek üzere Ilçebay İsmail Pendik aracılığıyla Içtimai Teavün ve Tesanüt Vakfı bünyesinde 20 takım oluşturuldu.

Ekipler, yaptıkları sekmen ziyaretleri ile önce etapta boydak ateş parçası 720 yaşlıyı belirledi.

Bu kişilerin evlerine haftanın belirli günlerinde giden ekipler, umumi katışıksızlık ile kemirmek yapıyor, soba yakıyor, onların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ekipler antrparantez demledikleri öz eşliğinde kardeş kardeş ettikleri yaşlıların yalnızlığını bile gideriyor.

Yaşlı çınarlar gönül timinin evlerine gelecekleri zamanı heyecanla bekliyor.

“Onlara zürriyet, refik oluyoruz”

Ekiplerle ziyaretlere katılan proje koordinatörü Umu Tehlikeli, AA muhabirine, yaşlıların kurulan bu rağbet birlikteliğinden mutluluk duyduğunu söyledi.

“Teyzelerimizin, amcalarımızın evlerine giderek, onların yalnızlığını gideriyoruz. Onlara yoldaş, yoldaş oluyoruz. Asli görevlerimiz de var. Bunlar evleri iletilmek, yemek düzenlemek. Onlara bala, yoldaş oluyoruz.” diyen Gösterişli, bu ziyaretlerle onların dualarını aldıklarını belirtti.

Yaşlıların kendilerini dört gözle kapıda, pencerede beklediğini anlatan Kısık, “Aynı araya geldiğimizde hem biz bahtiyar oluyoruz hem bile onlar çok bahtiyar oluyor.” dedi.

Yavaş, “Kaymakamımız İsmail Pendik’in üstelik onlara kötek hediyesi var. Şita mevsiminde dışarı çıktıklarında zayi, düşmesinler diye.” ifadelerini kullandı.

Dilek timinde saha alan Şemle Demir birlikte projenin temel amacının yüreklere yemek olduğunu belirtti.

Projede yer almaktan mutluluk duyduğunu aktaran Çipo, “Merhamete dair tıpkı hisse senedi. Yaşlılarımızın duası, güler yüzü beni haddinden fazla mutlu ediyor. Usanç hissetmiyorum. Mahdut benzeri hareket değil ama onları mutlu edince o usanç üzerimizden kalkıyor.” diye niteleyerek konuştu.

“Bana güler yüzle bakmaları kâfi”

Eşini 30 yıl geçmiş kaybeden ve çocuklarını evlendirdikten sonradan boydak hayat dolu 63 yaşındaki Bezen Zincirli, gönül timinin geleceği haset heyecanla beklediğine meni ederek, “Arılık yapıyoruz, onlarla konuşuyoruz, gülüyoruz, anne ve velet gibi olmuşuz. İyi ki geldiler, bana yâren, genç erkek, refik oldular. Seçme husus mülk, hareket, kemirmek değil. Bana güler yüzle bakmaları kâfi. Ben onlardan memnunum, Tanrı üstelik onlardan kıvançlı olsun.” dedi.

Eşi 4 yıl geçmiş mevt eden 73 yaşındaki Güllü Balta da namına destek olan, yalnızlığını gideren ekiplere teşekkür ederek, “Tanrı onlardan razı olsun. Gelip, bana çay yapıyorlar, evimi temizliyorlar, arkalama ediyorlar.” ifadesini kullandı.

Share: