Kars’ta “Kütüphanesiz Meslek Kalmayacak” projesi kapsamında 324 katalog açıldı

Kars’ta, Milli Yetişek Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında 3’ü başarısız atıktan girmek için 324 eskimemiş katalog öğrencilerin hizmetine sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kültürlü Acay, Yenişehir İlkokulu’nda yapılan kütüphanede incelemede bulunup öğrencilerle sohbet etti.

Acay, burada yaptığı konuşmada, değişen ve gelişen topluluk yapısının üreten, üretken ve eleştirisel düşünebilen, etkin bildirişim kurabilen bireylere gerekseme duyduğunu, bu bireylerin yetişmesi için birlikte kitabın etken aynı komütatör olduğunu söyledi.

“Kütüphanesiz Meslek Kalmayacak” projesi yardımıyla arz ücra köşelerdeki karye okullarında öğrencileri kütüphanelerle buluşturduklarını dile getiren Acay, “Büyük önem verdiğimiz bu proje kapsamında ilimizde bir nice okulumuza kütüphane kazandırdık. Kars genelinde 321 kullanılmamış kitabevi, 3 sıfır atılmış kütüphanesi oluşturulmuştur. İlimizdeki betik sayısı 2021’da 213 bin 286 iken bugünkü pusula sayımız 411 bin 678’e ulaşmıştır. Sene sonu kendisine planlanan hedeflerimize ilk teşrin ayından itibaren erişmiş bulunmaktayız. Okuyan, araştıran, bilgiyi keşfeden ve üreten bir neslin yetişmesi için var gücümüzle çalışmalarımıza bitmeme etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Share: