İzmir’de karısını 22 bıçak darbesiyle katleden zalimce kayırıcı, cinayeti sözleşme teklifini akseptans etmediği amacıyla işlemiş

Eşiyle metrukiyet davaları süren Güçlü Aydoğdu, 20 Mayıs’ta, evi infirak fail eşi Cansu Aydoğdu’nun kaldığı, kayınvalidesi Nedime Geyik’in Çınartepe Mahallesi 2619 Sokak’taki 2 katlı binanın eğin katındaki evine gitti. Burada çift ortada sâdır ağız dalaşı kavgaya dönüştü. Savaş sırasında Metanetli Aydoğdu, Cansu Aydoğdu ile annesi Nedime Geyik’i çokça sayıda bıçak darbesiyle yaralayıp, kaçtı. Ambulansla Tepecik Terbiye ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Cansu Aydoğdu, kurtarılamadı. Pahal yaralanan Geyik ise tedavisinin arkası sıra taburcu edildi. Olaydan bilahare gözaltına alınan Mukavemetli Aydoğdu ise tutuklandı.

BARIŞMA TEKLİFİ AKSEPTANS EDİLMEYİNCE EVE GELMİŞ

Olayla ilişik soruşturmanın tamamlanmasının arkası sıra savca hazırlandı. İddianamede çiftin evliliklerinde birçok nöbet tartışma yaşadıklarının altı çizilirken, Cansu’nun olaydan aynı kamer ilk alelade çocuğu D.A. ile birlikte annesinin evine gittiği belirtildi. Görüngü gününe büyüklüğünde sanığın mutabık olmak için Cansu’ya ulaşmaya çalıştığı anlatım edildi. Olayın yaşandığı dönüş Cansu’nun telefonda ittifak etmek isteğini gabi çevirince Mukavemetli Aydoğdu’nun D.A.’yı ahzetmek üzere kayınvalidesinin evine gittiği, Cansu Aydoğdu ile sâdır tartışmanın arkası sıra belinden çıkardığı bıçakla kayınvalidesi Nedime Geyik’i 5 bıçak darbesiyle yaraladığı, peşi sıra yatak odasına kaçmaya çalışan eşinin yanına gidip, ayrımsız kısmı bayıltan nitelikte görünmek amacıyla hayati bölgelerine çıkıntı edecek ve bağırsak aza yaralanmasına bozukluk olacak şekilde 22 yerinden bıçakladığı belirtildi.

ÜZERİNDEKİ KIYAFETLERİ DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA TESLİM OLMUŞ

Metin Aydoğdu’nun olayda kişi elini de bıçakla yaraladığı, evden çıktıktan bilahare çevredeki bire bir polis merkezine gidip yaralandığını belirterek müzaheret istediği bile iddianamede saha aldı. Kapıdaki polis güçleri memurunun Zorlu Aydoğdu’nun elindeki bıçağı bırakmasını söylediği, peşi sıra de amirlerine ve meslektaşlarına haber çevirmek için içeriye girdiği, bu sırada Aydoğdu’nun karakoldan ayrıldığının şeş çizildi. Sanığın buradan ablasının evine gidip, üzerindeki kıyafetleri değiştirdikten sonradan arkadaşının evine geçerek, polisi arayıp teyit olduğu kaydedildi.

“ÖFKEME HAKİM OLAMADIM”

İddianamede It Canlı Aydoğdu’nun ifadeleri da saha aldı. Takatli Aydoğdu görüngü günü çocuğu D.A.’yı almak üzere adrese gittiğini, sâdır tartışmada kendisine hakaret edildiği amacıyla öfkesine yenik düşüp, iki eylemi gerçekleştirdiğini söylediğine aksan yapıldı. Olayda kilolu yaralanan Naime Geyik’in verdiği ifadede sanığın, ‘İkinizi birlikte öldüreceğim’ şeklinde beyanda bulunduğunu söylediği iddianamede düzlük buldu. Toplanan deliller ve alınan ifadeleri ışığında müddeiumumi, Dayanabilen Aydoğdu’nun ‘eşi düşünülerek öldürme’ ve ‘bile bile öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet mapus ve 15 yıla büyüklüğünde hapis cezası istedi.

Share: