Trabzonlu SMA hastası Hükümran bebek tedavi amacıyla Dubai’ye gideceği haset bekliyor

Trabzonlu SMA Soy 1 hastası 2 yaşındaki Hükümran Öztürk, İstanbul’dahi otama amacıyla Dubai’ye gideceği haset bekliyor.

Maçka ilçesinde işlek Semra ve Şafak Öztürk çiftinin üçüncü çocuğu yerine 2020 yılında dünyaya mevrut Egemen bebeğe kısaca 6 ay sonra Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konuldu.

Öztürk ailesi ve yakınları, Trabzon Valiliğinden aldıkları izinle kestirmece tıpkısı sene ilk Ortahisar Belediyesinin desteğiyle “Hükümran bebeğe sen dahi bindi ol” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hayırseverlerin sayesinde tedavi masrafını mütemmim ev, Dubai’ye müracaat etmek amacıyla geçkin Trabzon Havalimanı’ndan İstanbul’a akım etti.

“Hâkim tevellüt gününde inşallah sağlığına kavuşacak”

Egemen bebeğin babası Şafak Öztürk, oğlunun tedavi olacağı amacıyla hararetli ve bahtiyar olduklarını söyledi.

Ata Öztürk, il izni ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet It Canlı Genç’in destekleriyle Trabzon’da başlatılan arkalama kampanyasında toplanan 35 milyon lira ile oğlunun otama olacağını dile getirerek, “Hâkim tevellüt gününde inşallah sağlığına kavuşacak. Kampanyamıza destek veren herkesten Tanrı razı olsun.” diye niteleyerek konuştu.

Eşi ve oğluyla İstanbul’birlikte ağabeyinin evinde tıpkısı süre kalacaklarını aktaran Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“Egemen’in durumundan ortalık uçakta benzeri abla bile bize haremlik etti. Zaman öğleden sonraları özel hastanede doktor kontrolü var. Doktorumuz Dubai’ye gideceğimiz haset belirleyecek, o güne kadar üstelik İstanbul’de kalacağız. İnşallah bu ayın 24-25’i kabil Dubai’ye gidip tedaviye başlarız diyerek imge ediyoruz. Çocuğumuzun en gücük zamanda iyileşip sağlığına kavuşacağı haset bekliyoruz.”

Share: