Tarihi Hisar Kalesi’ne gidiş terasları yapılacak

Kütahya Belediye Reisi Bilici Işık, restorasyonu tamamlanan ‘Germen Kalesi Kapısı’ inceledi. Başbuğ Işık, “El ve taraf taraflarında reviş terasları koyulmak için domuzuna benzeri projeyi buraya kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.

Tarihi ve kültürel bırakıt çalışmalarıyla fark oluşturan Kütahya Belediyesi, 72 burcuyla şehrin sembolü olan Kütahya Kalesi’ndeki Kale Kapısı ve Üzeri Duvarı’nın restorasyonunu geçtiğimiz ay tamamlamıştı. Kermen Kapısı ve Gövde Duvarı bölgesinde çalışmalarını sürdüren Kütahya Belediyesi, sıfırdan imalatla sefer düz yazı ediyor. Kale Kapısı ve Gövde Duvarı’na sâdır Şişman Germen Sokağın nöbet aranjman uygulaması yapılarak restorasyonu tamamlanan eserlere ulaşım sağlanmış olacak. Ayrıca, eserleri bürümek talip ziyaretçiler için tutum terası, dinlenme alanları ve ihtiyaçların karşılanacağı alanlar dahi yapılacak.

Şehirdeki tarihi ve kültürel eserleri ayağa kaldırmaya ve ati nesillere aktarmaya ayrı ayrımsız ehemmiyet veren Belediye Reisi Prof. Dr. Bilen Işık, restorasyonu tamamlanan Kütahya Kalesi’ndeki Kale Kapısı ve Vücut Duvarı’na sâdır yolda incelemelerde bulundu. Şehremaneti Başkan Yardımcısı Murat Arık ile gelişigüzel yetkililerden bilgi kayran Belediye Reisi Prof. Dr. Bilici Işık, “Şehrimizin sunu yetişkin miraslarından birisi olan atalar yadigarı Kütahya Kale Kapısı’nın önündeyiz. Kütahya Kalesi’nin methal kapısının restorasyonu tamamlandı. Demin Şişman Germen Sokağında amal başladı. Misil ve canip taraflarında azimet terasları olmak amacıyla domuzuna bir projeyi buraya vermek üzere çalışıyoruz. Emeği sabık yekpare çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum, şehrimize yavuz olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. – KÜTAHYA

Share: