İlkadım meclisi 6 maddeyi karara bağladı

İlkadım meclisi 6 maddeyi karara bağladı

SAMSUN – İlkadım Şehremaneti Meclisi, komisyonlardan mevrut 6 ruzname maddesini görüş birliği ile karara bağladı.

İlkadım Belediye Meclisi, Komutan Necattin Demirtaş başkanlığında toplandı. İlgili komisyonlardan devretme edilen 6 ruzname maddesinin hacısı hocası meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Arıcılar Birliği’ne yer tahsis edildi

Samsun Temiz Yetiştiricileri Birliği’nin üyelerine vereceği eğitim bilimi, sempozyum, güruh ve seminer gibi faaliyetlerini belediyeye ilişkin olan Münasebet Mahallesi’ndeki hür alandaki dükkanın dayanak noktası katında yapmasını üzere gündemde düz kayran bap konusunda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Zirai Hizmetler Müdürlüğümüz var. Arıcılar Birliği da tarımsal kesimle kuma mesai arzusunu gündeme getirdi. Burada mal iletilmek evet dahi dirimsel elde edelim mantığıyla değil da ‘vatandaşlar bire bir şeyler öğrensin’ düşüncesiyle yola çıktık. Mahiye tahsis yapmış olacağız. Bunu yaparken cebin tarafa birlikte çok yüklenememek gerektiğini düşünüyorum. Protokolde 3 bin 500 TL yerine komisyonda belirlemiş. Bunun aylık 2 bin TL tahsis ücreti adına düzeltilerek esasen oylanmasını istiyorum” dedi.

Söz konusu yön AK Fırka Kol Başkanvekili Serkan Akyüz’ün teklifi ile maaş 2 bin 500 TL tahsis ücreti olarak değiştirilerek, rey birliğiyle akseptans edildi.

“İşçi ve memurların özendirme çalışmalarında sona gelindi”

DOĞRU Tümen Kadro Başkanvekili Serkan Akyüz, Başbuğ Demirtaş’a, “Cümle amme kurumlarında promosyonlar güncelleniyor. Bizim hakeza benzeri çalışmamız var mı. Bununla ait beklentiniz nedir?” diye niteleyerek sordu. Necattin Demirtaş ise bu soru üzerine, “Bizde bu şekilde 2 emek sistemi var. Birisi müşareket elemanlarıyla ait, gayr bile memurlarla ilgili. Onların süreçleri ayrı çalışıyor. Birinde vergi miktarı düşüşünde sona gelmişiz. Bu yılsonu eskimemiş konvansiyon yapacağımızdan kontekst 1 ay için detaylı hesap yapmadık. Biz teşvik işine doğrudan müdahiliz. Güdük sürede hem iştirakçi hem da memurların özendirme ücretleri galiba evet” diye konuştu.

Acem Tekkesi ticari alandan hars ve terbiye alanına dönüşüyor

MHP Divan Üyesi Cemalettin Kola’nın Iranlı Tekkesi’nin akıbetini sorması üstüne izah yapan İlkadım Şehremini Necattin Demirtaş, antrparantez şunları söyledi:

“Iranlı Tekkesi’ni ekin alanı adına düşünüyorum. Hem tecim hem hars ikisi aynı arada götürülmesi sorunlu oluyor. Şehremaneti kendisine oradan ticari aynı gelirimiz yok. Bazıları orayı kıraathane kendisine kullanıyor. Biz, kayırıcı katta firez-tekellüm etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Zir katta de öğrencilerin TEKNOFEST’te belirtilen kodlama ilkin koyulmak amacıyla eğitim bilimi yuvası haline dönüştüreceğiz. Bakir uygulamamız istenilen sonucu verirse onun neticesine göre yönümüzü belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Şehit İlhan Hamlı’nın adı yapımı devam eden parka verilecek

Öte yandan mecliste, 1992 yılında Doğubeyazıt’ta yıldırı örgütü PKK yoluyla pusuya düşürülerek martir edilen Kars 14. Mekanize Tuğgeneral Komutanlığı emrinde memur Şehit Gedikli Mümessil Üstçavuş İlhan Hamlı’nın adının Kışla Mahallesi Lale Camii karşısında yapımı devam fail eskimemiş parka verilmesi maddesi oybirliği ile akseptans edildi.

Share: