Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Umumi Sekreteri Stoltenberg’i kabulü

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO Umumi Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde, Rusya- Ukrayna Savaşı, Yunanistan’ın sataşkan eylemleri ve Türkiye-İsveç- Finlandiya arasındaki müselles muhtıra ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan’ın Stoltenberg’i kabulüne ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı, Yunanistan’ın saldırıcı eylemleri ve Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki müselles andıç ele alındı.

Cumhur Reisi Erdoğan, görüşmede, Rusya ve Ukrayna tarafıyla en üst düzeyde gerçekleştirdikleri diplomatlık trafiği neticesinde hububat koridorunun baştan işlemeye başladığını belirterek, ilerleyen dönemde anlaşmanın uzatılmasına odaklanacaklarını tabir etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna ortada çatışmaların ayrımsız an ilk sona erdirilmesi ve adil tıpkı çözüme ulaşılabilmesi amacıyla müzakerelere dönülmesinin zaruri olduğunu vurguladı.

Yunanistan’ın mütecaviz eylemlerine değinilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede gerginliği artıranın Türkiye olmadığını, Yunanistan’ın aklıselimle davranmaya ve diyaloğa yönlendirilmesinin yarayışlı olacağını dile getirdi.

Cumhur Reisi Erdoğan, Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü muhtırasına ait onaylama sürecinin hızını ve hangi zaman nihayetleneceğini bu ülkelerce atılacak adımların belirleyeceğini kaydetti.

Share: