29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Erzurum, Ardahan, Tunceli, Erzincan, Kars, Veca ve Iğdır’da 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Ağrı’da, Vali Osman Varol’un, Belediye Başkan Vekili Reşit Acarbay ile Il makamında tebrikleri kabul etmesinin arkası sıra adliye önündeki tören alanına geçildi.

Varol ve Acarbay, askeri araca binerek alanda mevcut mektepli, yurttaş ve güvenlik güçlerinin bayramını kutladı.

Vali Varol, burada yaptığı konuşmada, milletin birliğini becermek isteyenlerin tek ahit amaçlarını gerçekleştiremeyeceğini belirterek, “Binlerce şehidimizin kanıyla yıvışık topraklara topluluk bu domuzuna vatanımızı gafillere, hainlere, düşmanlara ve onların ortaklarına bırakmadık, bırakmayacağız. Sevgili çoluk çocuk, çağ engelsiz bire bir şekilde göstermiştir kim iri Türk milletinin bekasının ve gündeş dünyada doğruluk ettiği yeri almasının yegane biçimi Cumhuriyet’tir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonraları kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet Altını sayesindedir ki bir mazimizdeki gibi büyük bire bir ulus ve azamet olmanın gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği program, askeri birlikler, öğrenciler ve araçların geçişişinin arkası sıra sona erdi.

Programa, İl Bitirmiş Komutanı Sancak Hüsamettin Erol, 12. Mekanize Yaya Liva Komutanı Vekili Miralay Erhan Bıçkın, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, toprak protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Share: