Zenci yatırımcı kılığında Almanya’daki enerji şirketlerini dolandırmış

– Zenci yatırımcı kılığında Almanya’daki erke şirketlerini dolandırmış

Liderliğini kendini Arap yatırımcı olarak tanıtıcı dolandırıcının yaptığı şebeke Almanya’daki bazen enerji şirketlerini 2 milyon 700 bin euro dolandırdı

17 nefis şebeke, İstanbul merkezli 3 ilde planlı operasyonla çökertildi

İSTANBUL – İstanbul polisi, “Zenci yatırımcı” kılığına bürünüp Almanya’bile erke piyasasındaki kâh şirketleri milyonlarca euro dolandıran bir şebekeyi ortaya çıkarttı. Ayhan Y. öncülündeki 17 nefis lağım döşemi, İstanbul merkezli 3 ilde planlı operasyonla çökertildi.

Alınan bilgilere bakarak, kendini Şimendifer tabiiyetli “Ammani” kendisine tanıtan Ayhan Y. öncülüğündeki benzeri dolandırıcılık şebekesi, yapmacıklı vesaik, paravan şirketler üzerinden Almanya’daki erke piyasasında zindelik gösteren kâh şirketleri 2 milyon 700 bin euro dolandırarak sırra hamle bastı. Arap yatırımcı kılığına girerek Alman firmaları dolandırdığı düşünülen şebekenin izini İstanbul Tevhit Suçlarla Mücadele Bölüm ekipleri tespit etti. Polis, “dolandırıcılık” suçu ile ilgilendiren düzenlenen çalışmalar çerçevesinde, Ayhan Y. ve kanalizasyon üyelerinin yakalanması üzere evvel İstanbul, Muğla ve İzmir’de eş anlı cerrahi müdahale başlattı. Baskınlarda, 6’sı Muğla, 1’i İzmir ve 10’u de İstanbul’bile başlamak amacıyla toplam 17 ibret yakalanarak gözaltına alındı. Kanalizasyon üyelerinin ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, bu silaha ait bin 20 fişek, 2 kilogram 559 gram marihuana türü maden ve 3 gram kokain ile dolandırıcılıktan elde edildiği düşünülen 96 bin 95 ekü ve 16 bin 130 dolar mülk ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin, sorgulanmak için İstanbul Birleştirme Suçlarla Uğraş Şubesine götürüldüğü ve buradaki ifade işlemelerinin bitmeme ettiği bildirildi.

Öte yandan şebekenin Almanya’de erke piyasasında zindelik gösteren kaç şirketin dolandırıldığı daha açıklanmadı.

Share: