Ziyalı haberleri | Koçarlı Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi

Koçarlı Belediyesi Zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını gözdağı edecek unsurları ortadan yok etmek üzere okullarda mevcut kantinlere müteveccih denetimlerini sıklaştırdı.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın talimatı ile ilçe genelinde okullarda bulunan kantin, kafeterya üzere besin maddesi satışı işleyen işletmelerde polis ekipleri marifetiyle yapılan denetimlerde, hıfzıssıhha koşulları, ürünlerin son istimal tarihleri, okullarda satışı başıboş ve haram olan ürünlerin kontrollerini yapıldı.

Başkan Kaplan gerçekleştirilen denetimler sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha zinde ve hijyenik koşullarda eğitim görmelerini temin etmek ve öğrencilerin sağlığının korunması amacıyla denetimlerin mevkut aralıklarla devam edeceğini belirterek, “Kantinlerde satılan gıdaların öğrenciler açısından esenlik koşullarına uygunluğu ve güvenliğine bizler ehemmiyet veriyoruz. Geleceğe envestisman yerine gördüğümüz çocuklarımızın sağlığı bizim amacıyla her şeyden henüz makro. Bu yüzden meslek kantinlerine Polis Müdürlüğümüz denetimlerini sıklaştırdı. Sadece meslek kantinleriyle kalmayıp kaymakamlık genelinde besin seferberliği başlatmış bulunmaktayız. Tarihi esbak mahsulat ve hijyenik sıfır besin işletmelerine müteveccih denetimlerimiz devam edecek. Okullarımız amacıyla de velilerimizin içi rahat olsun. Öğrencilerimizin elan metin ve temiz ayrımsız ortamda ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak üzere okul kantinlerindeki denetimlerimizi bile sakır sakır benzeri şekilde sürdüreceğiz” diye niteleyerek konuştu. – AYDIN

Share: