Türkiye’deki yabancı misyonlardan maden ocağı patlamasında ölenler amacıyla taziyet mesajları

Türkiye’deki yabancı uğur temsilcileri, Bartın’ın Amasra ilçesindeki eroin ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler amacıyla taziyet ve Türkiye’yle tesanüt mesajları yayımladı.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi adına atanan Irit Lillian, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Bu baskı zamanda aklımız Türkiye’yle. Bartın’dahi hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor, mahdut küsurat madencilerin ve yaralıların sağlığı üzere dua ediyoruz. Büyük Allah onların ve istirdat güçlerinin yanı sıra olsun.” ifadesine vadi verdi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen beyaz zehir patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve bilcümle dost Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.” denildi.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, bahis konusu patlamanın üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, “Hayatlarını kaybedenlere Cenabıhak’tan yağmur, ailelerine başsağlığı, kamu yaralılara ivedili şifalar diliyoruz. Yer gücük zamanda arama kurtarma çalışmalarının muvaffakiyet ile tamamlanmasını dilek ediyoruz. Bu ağırlık dönemde tam kalbimiz ve dualarımız Türk halkı ile birliktedir.” mesajı paylaşıldı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından gönderilen el birliği mesajında ise “Geçmiş olsun Bartın. Kalbimiz sizinle.” ifadeleri kullanıldı.

Finlandiya’nın Ankara Büyükelçiliği hesabından yapılan paylaşımda üstelik maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçilerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara evgin iflah dilenirken, mahdut kalanların bir an ilk kurtarılması dileğinde bulunuldu.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ise Twitter’dan “Türkiye’nin Bartın ilindeki kömür madeni patlamasında hayatını kaybedenler üzere yoğun üzüntümüzü yorumlamak isteriz. Düşüncelerimiz ve dualarımız kederli ailelerle ve Türk halkıyla beraberdir. Halen madende kalanların bildirme gelişmemiş sürede kurtarılmasını dileriz.” mesajını paylaştı.

Share: