Dünya İniş Kaykay ve Yordam Kızağı Şampiyonası’nda dünyanın gözü Hasan Dağı’nda

Acun Yer Çekimi Sporları İniş Kaykay ve Yordam Kızağı Federasyonu Başkanı William Stephenson, Hasan Dağı’nda yapılan Acun İniş Kaykay ve Çabukluk Kızağı Şampiyonası’na dünyanın bildirme dolgunca 40 kaykaycısının katıldığını belirtti.

William Stephenson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonayı Türkiye’birlikte tahsis etmek amacıyla vadi baktıklarını, Hasan Dağı bölgesinin dikkatlerini çektiğini söyledi.

Hasan Dağı’nın uzun ve virajlı ayrımsız parkuru olduğuna değinen Stephenson, şöyle konuştu:

“Bu durumlar bizim sporumuz için haddinden fazla kebir meydan tutuyor. Sporcularımıza hızı ve yavaşlamayı ayrımsız anda yaptırıyor. Avrupa ülkeleri ilkin kalkışmak üzere dünyanın birçok ülkesinden sporcularımız var. Şu anda dünyanın sunma bol 40 kaykaycısı burada. Toplamda 130 sporcumuz katılıyor şampiyonaya. Sporcularımız de burasının katlanılamaz tıpkı parkur olduğunu akseptans etti. Burada oldukları amacıyla haddinden fazla mutlular. Önümüzdeki yıllarda da burada şampiyona tahsis etmek istiyoruz.”

“Türkiye’nin potansiyeli haddinden fazla balaban”

Stephenson, iniş kaykay ve ivinti kızağı sporunun dünyada haddinden fazla hızlı geliştiğini kaydetti.

Daha önceki Avrupa’de iki ülkede Dünya Şampiyonası düzenlediklerini nâkil Stephenson, “Bu sporumuz Avrupa’de ve dünyada haddinden fazla pop. Amacımız, Türkiye’birlikte de bu sporu en üst seviyeye ihata etmek. Hasan Dağı’nı keşfetmemiz bu açıdan çokça şanlı. Türkiye’nin potansiyeli çokça iri. Burada bu sporun geleceğinin haddinden fazla iyi olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

200 ülkeden canlı izleniyor, 1 milyar kişiye ulaşılması hedefleniyor

Stephenson, henüz geçmiş yarışları televizyonlardan hareketli veremediklerini, bu anlamda birlikte benzeri ilki yaşayarak Hasan Dağı’ndaki yarışları etkin verdiklerini söyledi.

Şampiyonanın 200 ülkeden faal izlendiğini vurgulayan Stephenson, “Bu etkin yayınlarla kestirmece 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Aksaray’ı çok beğendim. İnsanları olsun, doğası, kültürel mirası haddinden fazla farklı aynı düzlük. Burada karşılaştıklarımız bizleri çokça etkiledi. İnanamıyoruz hala. Dünyanın bir nice ülkesine gittim ancak hakeza bire bir misafirperver bir budun görmedim. Biz burada çok sıcak karşılandık. Çıktı biz bile tüm dünyadaki sporcuları buraya çağıracağız.” diye niteleyerek konuştu.

Dünyanın sunma iri iniş kaykay ve cevvaliyet kızağı şampiyonasından birisine Aksaray’birlikte eş sahipliği yapıldığına değinen Stephenson, şampiyonanın kente çokça balaban katkıları olacağını, şehri ve Hasan Dağı’nı eksiksiz dünyaya tanıtacaklarını dile getirdi.

Share: