Enuygun.com’dan güz için bütçe dostu rotalar

Enuygun.com, sonbahar seyahatine çıkacaklar amacıyla dörtköşe ve akla yatkın pahalı rotaları listeledi.

Şirketten yapılan açıklamaya bakarak, Enuygun.com, romantik bağ bozumu günlerine özel makul fiyatlı lokasyonları sıraladı. Listede ışık tutkunlarından macera tutkunlarına büyüklüğünde derhâl şipşak herkesin ilgisini çekecek lokasyonlar bulunuyor.

İstanbul’a 300 kilometre uzaklıkta kâin Yedigöller, sonbaharın güzelliklerinin görülebileceği arz hususi lokasyonlardan biri adına öne çıkıyor. Tıpkısı zamanda ayrımsız milli park olan ve içerisinde 7 skor göl bulunan Yedigöller; kamp, trekking, üslup, derrace aktiviteleri üzere oldukça ülkü durumda bulunuyor. Antrparantez, milli park içerisinde piknik düzenlemek birlikte olanaklı oluyor. Uygun pahalı ayrımsız güz tatili için Yedigöller’de dinlenme kampı yapılabiliyor ya üstelik Yedigöller ve çevresinde gecelik 700 TL’den başlayan fiyatlarla bungalov otellerde konaklama yeğleme edilebiliyor.

Bolu’nun en pir yerlerinden Abant, kışın olduğu kadar sonbaharda üstelik dayanıklı haddinden fazla imkan sunuyor. Hele makul pahalı değme yolculuk imkanlarıyla bile yöre plana sâdır Abant, 650 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir hafta sonu tatili vadediyor. Abant’ta göl çevresi yürüyüşleri, çiftteker turları ve sandalet gezintileri yapılabiliyor. Abant otelleri antrparantez açık konaklama imkanlarına dahi topluluk bulunuyor.

Yenice ormanları

Karabük’e dil ile 30-35 dakika uzaklıkta olan Yenice ormanları, yol meraklıları üzere mefkûre benzeri düzlem kendisine öne çıkıyor. Istekli ya de idmansız yürüyüşçüler amacıyla makul güçlü çok parkura ehil olan Yenice ormanları, beş altı saatlik rotalardan bir haftayı bulabilen yürüyüş rotalarına kadar farklı parkurlar içeriyor. Bir haftalık yol parkurlarını yeğleme etmeyi düşünen eşhas, kamp kurarak makul fiyata tıpkı sonbahar tatili yapabiliyor yahut gecelik fiyatı 322 TL’den başlayan Karabük’teki pansiyonlarda konaklayabiliyor. Yenice ormanlarında hele Eğirova Göleti, Şeker Kanyonu ve Sorgun Yaylaları da mutlak görülmesi gereken düzlük olarak yöre plana çıkıyor.

Sonbaharın bütün renklerinin tıpkı arada olduğu vadi

Sonbahar aylarında keşfedilmesi gereken aynı başka yetişkin lokasyon ise Kazdağları. Esasen yılın değme döneminde mülakat edilebilecek Kazdağları, gecelik 644 TL’den başlayan akıllıca pahalı seçenekler içeren aynı rota oluşuyla dahi öne çıkıyor. Kazdağları’na Edremit Havalimanı’ndan araç kiralama seçeneğini değerlendirerek süratle ulaşım sağlanabiliyor. Mitolojik hikayeleri, yemyeşil doğası, tarihi ve saf güzellikleri ile az daha tıpkısı seyahatten haddinden fazla henüz ayrımlı tıpkısı birikim vadeden Kazdağları’nda Adatepe ve Yeşilyurt köyleri, Zeus Altarı, Hasanboğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi kesin görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Longoz ormanları

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine tutkun aynı periferi beldesi olan İğneada’yı kavramak amacıyla baharat ve sonbahar ayları az çok ülkü oluyor. İğneada’da bulunan Longoz ormanları beldenin eşsiz değerlerinden biri olurken, Türkiye’nin arz iri longoz (hidrofor) ormanı olma özelliğine cemaat bu alanı sonbaharda sahne olmak bambaşka bire bir repertuvar kazandırıyor. Kırklareli ve çevresinde geceliği 429 TL’den başlayan fiyatlarla akıllıca bir bağ bozumu tatili yapabilmek olanaklı oluyor. Antrparantez tatilciler, Koca Gölü’nden kano kiralayarak longoz ormanlarının belli benzeri kısmını rüyet şansı dahi yakalıyor.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer düz anılmış Eğirdir Gölü, hele natür fotoğrafçıları yoluyla çok bedii ayrımsız destinasyon kendisine biliniyor. Mütenevvi kuş türü ve yabani hayvan için büyük tıpkısı dirim alanı olan Eğirdir Gölü, manzarası ve göl üzerindeki “Can Ada” ve “Yeşil Ada” ismindeki hayat adacıkları ile bağ bozumu aylarında seyahat tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor. Da göl çevresinde gecelik fiyatı 1.000 TL’den başlayan butik otel ya üstelik pansiyon kadar konforlu konaklama seçenekleri bulunuyor.

Amasra

Bartın’a sadık ayrımsız kıyı ilçesi olan Amasra, temas sezon ziyaret edilebilecek şehirler ortada düzlük alıyor. Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı ve Tavşan Adası nezaretli Ağlayan Ağaç, bu seyahatte kesinkes gezilmesi müstelzim sezinleme duraklarının başında geliyor. Daha çok tabii güzellik için ise kaymakamlık merkezine 36 kilometre uzaklıkta vadi düzlük Güzelcehisar Püskürtü Sütunları, görülmeye değer rotalardan biri olarak dolay plana çıkıyor. Amasra’birlikte 321 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatları bu bölgeyi bütçe dostu benzeri sonbahar destinasyonu haline getiriyor.

Sığacık

Seferihisar’üstelik saha kayran Sığacık, adi aynı yarımada üstünde kurulu bire bir destinasyon. İzmir’de arz çok konuşma edilen lokasyonlardan biri olan Sığacık, doğu tarafında limanı, garp tarafında plajları ile tekmil bir kıran kasabası kendisine dolay plana çıkıyor. Sığacık’ta 1522 yılında inşa edilen Teos Antik Kenti ve Sığacık Kalesi katiyetle görüşme edilmesi müstelzim yerlerin başında geliyor. Sığacık çarşısından bile canlı mahsulat alınıp savuşturmak dolması, armola peyniri, mandalina tatlısı kadar lezzetler denenebiliyor. 1 gecelik konaklama fiyatı 1.300 TL’den başlayan pansiyonlar, Sığacık’taki yeryüzü popüler konaklama birimleri olarak biliyor.

Share: