Hollanda Kadın Boks Milli Takımı, Türkiye’yle eş kamp yapmaktan memnun

Hollanda Kadın Yumruk Oyunu Milli Takımı’nın Türk başantrenörü Sait Acılı, Türk sporcularla kuma dinlenme kampı yapmanın kendilerine çokça kâr sağladığını söyledi.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu’daki Kadıdağı Kamp Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Türk Milli Takımı’nın kampına dahil olan Hollandalı boksörler, Karadağ’üstelik 11-23 Ilk Teşrin tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda kudretli sonuçlar elde etmeyi hedefliyor.

Hollanda Kadın Boks Milli Takımı’nın Türk başantrenörü Sait Kederli, AA muhabirine, kampa 3 sporcu ile geldiklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonası’na bu sporculardan ikisinin katılacağını tamlayan Izdıraplı, “Annem babam 1970’li yıllarda Hollanda’ya gitmiş. Ben 15 yıl önceki boksa bağ duymaya başladım. Müsabakalara çıktım. 38 karşılaşma yaptım, on paralık mağlubiyetim namevcut. Antrenörlük yapmaya değişmeyen verdim. Hollanda’bile yılın antrenörü seçildim. İngilizler ve Kübalılarla çalıştım. Henüz sonra Hollanda’nın başantrenörü olmamı istediler ve ben dahi kabul ettim.” dedi.

Yurt dışında bire bir ecnebi yerine çalışmanın birtakım zorlukları birlikte yanında getirdiğini dile getiren Üzüntülü, şöyle devam etti:

“Ecnebi kökenli olduğun amacıyla diğerlerinden aynı eğin seviyede bulunman gerekiyor. Daima başarı ile izansız döndüm. Rastgele ant ayrımsız derecem oluyor. Öz vatanıma geldiğimde değişik tıpkısı önsezi oluyor. Buraya geldiğimde yabancılık hissetmiyorum. Boksörlerim hissediyor amma onlara da o duyguyu iletmeye çalışıyorum. Onlar benim misafirim reşit oluyor. Hollanda’dan, kadınlarda Türk boksu en üst seviyede görünüyor. Dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları burada. Henüz arka seviyesi bulunmayan. Buradaki ikili, üçgen kampta onlarla kendimizi ölçüyoruz. Faydası çokça oluyor.”

Izdıraplı, Türk boksunun 2019 yılında planlı Dünya Şampiyonası’ndan itibaren atağa geçtiğine bel ederek, “Oradan itibaren ilerleme başlamıştı. Altyapısı elhak yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası’nda başarı yutmak istediklerini vurgulayan Izdıraplı, esas hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu kaydetti.

Hollandalı boksör Chesley Heijnen ise pek tıpkı kampa geldiklerine özen çekerek, “Bizim hedefimiz gayrı takımlar gibi Avrupa Şampiyonası’nda basamak almak. Ben en üst Acun Şampiyonası’nda üçüncü oldum.” açıklamasında bulundu.

Share: