SELIM Tümen Genel Biçim Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Edirne’de kadın girişimcilerle buluştu Açıklaması

SELIM Fırka Umumi Tarz Karı Kolları Başkanı Ayşe Keşir, kadınların terbiye, istihdam, meslek edindirme fırsatlarını sunma dolgunca şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Keşir, DÜRÜST Parti Genel Forma Karı Kolları Başkanlığı yoluyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Kadınlarla Şişman Türkiye Amacında” toplantısında girişimci kadınlarla ayrımsız araya geldi.

Kadın buluşmalarını 9 April 2021’bile Hakkari’den başlattıklarını bildiren Keşir, fırsatları ve destekleri kadınlara ifade etmek için il iklim dolaştıklarını, 80. toplantıyı üstelik Edirne’üstelik yaptıklarını tabir etti.

Kadınlara sunulan destekleri anlatan Keşir, “20 yıldır artarak devam fail ve kadınlar çıktı üretsin, üretimin içre olsun, iri Türkiye’yi avrat ayvaz baş başa mensur edelim diye geliştirdiğimiz stabil çok bindi var. Hibeler, fonlar, faizsiz destekler var. Şurası gördük kim sahada, çok umu ettiğimiz ölçüde bilinmiyor. Bir o büyüklüğünde da ülkemin hayalet kuran, hedefleri olan ‘ah bir fırsat olsa dahi şu hayalimi gerçekleştirsem, şu dükkanı açsam, şu serayı açsam’ diyen kadınları var.” diye konuştu.

SELIM Parti’nin 20 yıldır kadınlara yönelik birçok fırsat sunduğunu dile getiren Keşir, 2001’dahi yüzde 13,5 olan kız çocuklarının darülfünun eğitimi alma oranının, 2022’birlikte yüzde 49’a yükseldiğini vurguladı.

KOSGEB’ten faydalananların yüzde 41’inin, İŞKUR’dan faydalananların ise yüzdelik 50’den fazlasının avrat olduğunu tamlayan Keşir, “Meslek yetişek kurslarında yüzdelik 57, işbaşı yetişek programlarında yüzdelik 52. Kadınlara eğitimde, istihdamda, çığır edindirmede bir fırsat verdiğinizde, kadınlar bunu sonuna kadar kullanıyorlar ve bu fırsatı sunu gür şekilde değerlendiriyorlar. Ülkemin kadınları bu anlamda serencam adım kıvrak, serencam basamak hararetli ve iştahlı.” ifadelerini kullandı.

“Çokça mehabetli arsıulusal projelere imza atıyoruz”

TBMM Kadın Erkek Vesile Eşitliği Komisyonu (KEFEKI) Başkanı ve YANLIŞSIZ Tümen Edirne Mebus Fatma Aksal bile DOĞRU Fırka’nin kadınlara müteveccih birçok düzelti yaptığını, yapılan yasal düzenlemelerde kadının ve ailenin korunmasının hedeflendiğini söyledi.

Kadınların ekonomide, istihdamda, eğitimde, bilimde, siyasette güçlenmesi amacıyla çalıştıklarını dile getiren Aksal, şunları kaydetti:

“Hesaplı çalışmaların başarısı üzere konu ile ilişik taraflarla teşrikimesai, diyalog ve istişare mekanizmasının gerekliliğinin farkındayız. Bu kapsamda Konfedere Milel doğmak amacıyla, Uluslararası Himmet Örgütü, Acun Bankası, bakanlıklarımız ve Cumhurbaşkanlığımız ilkin oluşmak amacıyla avrat koca eşitliğine duygulu bütçeleme, panel katılımda avrat erkek fırsat eşitliği kalkmak için çok balaban uluslararası projelere imza atıyoruz.”

Konuşmaların ardından avrat girişimciler çalışmalarını anlattı.

Toplantıya, AK Parti Denizli Mebus Nilgün Ök, DOĞRU Parti Bursa Saylav Emine Çetince Gözgeç, SELIM Tümen Edirne İl Başkanı Sarih İba, DÜRÜST Parti Edirne İl Avrat Kolları Başkanı Nergiz İnce ve partililer katıldı.

Öte yandan Keşir, kentteki benzeri tesiste STK, dernek, nazar ve kooperatiflerin karı temsilcileri ile de bir araya geldi. Kadınların taleplerini dinledi.



Share: