Uzayın gizemlerine kapı aralandı

ABD Havacılık ve Gök Ajansı (NASA), Dünya’dan kestirmece 1,5 milyon kilometre ötedeki James Webb teleskobunun kaydettiği görüntüleri paylaştı.

NASA’nın Avrupa ve Kanada gök ajanslarıyla eş çalışmasının ürünü olan Webb, bugüne kadar yapılmış sunma iri ve hayat dolu ancak 31 yaşında olan, faaliyet ömrünün sonuna yakın Hubble Feza Teleskobu’nun halefi namına görülüyor.

Webb’in 6 maaş hazırlık döneminin tamamlamasının peşi sıra yayınlanan ilk renkli görüntüler, gelecekteki selen görevlerinin başlangıcını külah edecek.

Uzayın gizemlerine başlık aralayan teleskobun “net ve gani odaklanmış” görüntüler yakalayabildiği ve beklenenin üzerinde optik başarım sergilediği bilgisi paylaşıldı.

Bu zamana kadar genişlik mütekâmil feza teleskobu yerine bilinen James Webb’in sunduğu görüntüler, evrenin oluşumu ve beklenir ayrıksı yaşanabilir gezegenlerin keşfi için önem taşıyor.

Teleskobun 13,5 bilyon yıl eski Iri Patlama’dan bilahare önce oluşan yıldızların ışığını yakalayarak evrenin tarihinin tamam aşamalarını incelemesi amaçlanıyor.

Görüntüler, ÇAKER Başkanı Joe Biden’a Parafin Saray’daki brifing toplantısında gösterildi.

Jamess Webb Teleskobu’nun çektiği diğer görsellerin ise zaman NASA tarafından yayınlanması bekleniyor.

Uzayda sulanmış silgi sıkan uzay adamı

 

Uzay yarışında bakir kadem: Erke krizine çözüm arayışı!

 

‘Devasa’ sezinleme: Gök-zamanı büküyor!

 

Share: