Suriye’de DEAŞ adına akaryakıt nakliyesi özne sanığa 6 yıl 3 ay mahbes

Adana’da, Suriye’de terör örgütü DEAŞ hesabına akaryakıt nakliyesi yaptığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 6 sene 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 2. Dokunaklı Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Suriye uyruklu mevkuf E.E. cezaevinden Gürültülü ve Kaynak Enformatik Sistemi (SEGBİS) tarafından katıldı. Sanık avukatı ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın çökertme telefonundan Suriye’deki patırtı bölgelerinde çekilen infaz ve propaganda faaliyetlerine katıldığına yönelik görüntüler çıktığını, Suriye’de terör örgütü işgalindeki bölgede DEAŞ adına akaryakıt nakliyesi yaptığını ve bu sevkiyat esnasında namına ayrıntılı namlulu silah ile güya izin belgesi verildiğini belirtti.

Savcı, sanığın DEAŞ üyeliğinden muamele yapılan kişilerle irtibatının bulunduğunu, Suriye’de teşkilat kamplarında silahlı yetişek aldığını ve güya karakollarda defa tuttuğunu bildirerek, E.E’nin “silahlı terör örgütüne uzuv olma” suçundan cezalandırılması ve kâin halinin devamına değişmeyen verilmesi yönünde düşünüm sundu.

Tercüman tarafından savunması alınan sanık E.E, DEAŞ hesabına faaliyet yürütmediğini encam sürerek, “Suçlamaları akseptans etmiyorum. Rastgele örgütsel aynı eyleme katılmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, “silahlı yıldırı örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 3 ay mahbes cezasına çarptırdığı sanığın mevkufiyet halinin devamına karar verdi.

Share: