İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonunda 5 nahoş tutuklandı

İzmir merkezli 10 ilde planlı dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 19 şüpheliden 5’i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Altını Başsavcılığınca dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan 19 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye atıf edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı. Özge zanlılar ise adli taharri üzere azade bırakıldı.

Öte yandan, şüphelilerin sorgularında suçlamaları akseptans etmedikleri öğrenilirken, ele geçirdikleri kişilerin toplumsal medya hesaplarından o kişinin arkadaşlarına mesajlar attıkları, kendilerine bölüm yapanlara bile yapmacıklı dekontlar gönderdikleri belirlendi.

Bu kişilerden danışmanlık ücreti adı altında para murat fail şüphelilerin, yasal olduğunu yayımlamak amacıyla Hak Bakanlığının sahte internet sitesi görüntülük resimlerini dahi paylaştıkları öğrenildi.

Zanlıların bu şekilde çokça yüksek miktarda nahak idrak elde ettikleri tayin edildi.

Ayrıca, şüphelilerin ele geçirdikleri içtimai iletişim araçları hesaplarında de cali dekontlar ile yüksek miktarda sağlık elde ettikleriyle ilgilendiren paylaşımlar yapıldığı görüldü.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, ele geçirdikleri müştekilere ilişik sosyal medya hesaplarından erdemli iktisadi “forex” yatırımıyla ilgilendiren paylaşımlarda bulundukları, hesaplarda ekli kişilerin güvenini kazanıp kendileriyle iletişime geçenlerden faziletkâr algı vaadiyle “yatırım danışmanlığı ücreti” adı altında mülk kâm ettikleri, bu eşhas için çok mal kazandıkları yönünde cali dekontlar düzenledikleri, kazandıkları parayı alabilmeleri üzere “algı ve dosya masrafı” adı altında ücret istedikleri ve işlemlerin kanuncu olduğuna hikâyelemek üzere Adalet Bakanlığının resmi çekicilik logosunu ve internet sitesine ilgilendiren görüntülük resimlerinin olduğu doküman ve fotoğrafları gönderdikleri öne sürülen 19 berbat için gözaltı kararı verilmişti.

İzmir’in yanı sıra Adana, Antalya, Batman, Gaziantep, Hatay, Manisa, Mersin, Trabzon ve Van’bile 16 Eylül’birlikte planlı eş zamanlı operasyonlarda 19 çirkin gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, İzmir’birlikte 9, büyüklük genelinde 121 kişiyi dolandırıp tahminî 1 milyon 800 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri öne sürülmüştü.



Share: