Otomobil sporlarında Extreme Kupası, Tekirdağ’da başlayacak

Sabık yıl yaşamını yitiren Trakya Off-Road Kulübü Başkanı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Trakya İl Temsilcisi Yazar Yaşar Kurtoğlu anısına düzenlenen Extreme Kupası’nın önce yarışı hafta sonu Tekirdağ’da yapılacak.

TOSFED’den yapılan açıklamaya bakarak, konkur 17-18 Eylül’de Çorlu Şahpaz’da yer düz parkurda düzenlenecek.

Trakya Off-Road Kulübü aracılığıyla Dertli Belediyesi katkılarıyla düzenlenen organizasyonda ekipler cumartesi ve alışveriş günleri saat 12.30’da tevessül alıp, mukavemetli parkurda engelleri aşmaya çalışacak. Türkiye’de bu zaman hayata geçirilen; engeller, kapılar ve zorlukların aşılması esasına dayalı off-road branşının yıpranmamış branşı “extreme”deki geçmiş randevuda iki ayrı kategoride 14 komütatör ve 28 sporcu savaşım edecek.

TOSFED Başkanı Muazzez Üçlertoprağı, yaptığı değerlendirmede, “Makine sporlarına emeği güzeşte değerlerimizi anmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl kortej verdiğimiz gibi, yeni serimiz olan Extreme Kupası’nı, pakt başkanı, iklim temsilcisi ve sporcu kimliğiyle yüzü sıcak aynı insanoğlu olan, geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan Yazar Yaşar Kurtoğlu’nun anısına gerçekleştireceğiz. Kıymetli başkanımızı bir yol henüz tırsmak ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: