Edirne’den gücük güdük

Trakya Üniversitesi Tababet Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalık Hastalıklar Temel Bili Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Girgin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rektör Tabakoğlu, üniversite bünyesinde türlü görevlerde mevcut ve emekliye ayrılan Prof. Dr. Pişkin’e üniversiteye vermiş olduğu yardım ve hizmetlerden ötürü teşekkürname ederek, ailesi ve sevdikleriyle birlikte mutlu, erinçli ve esenlik meşgul bir hanay diledi.

Prof. Dr. Cerbezeli üstelik Trakya Üniversitesinin tıpkısı mensubu olmaktan çalım ve bahtiyarlık duyduğunu ifade ederek, üniversite ile bağının değme antlaşma devam edeceğini dile getirdi.

Ziyaret böylecene Tabakoğlu, günün anısına Girgin’e armağan takdiminde bulundu.

“Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi” tamamlandı

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün ocak sahipliğinde gerçekleştirilen “Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi tamamlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya bakarak, TÜBİTAK eliyle desteklenen, PEMDER (Peyzaj Mimarlığı Eğitim Bilimi ve Olgun Derneği) katkılarıyla ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün ev sahipliğinde “Tarihî Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi” gerçekleştirildi.

Ankara, Akdeniz, Veli, Bartın, Işık, Tekirdağ Namık Eksiksizlik, Kırklareli ve Trakya üniversitelerinden talim üyelerinin eğitmen adına katıldığı projede değişik üniversitelerin peyzaj mimarlığı bölümlerinde eğitim bilimi gören 20 mektepli terbiye aldı.

Çalışma kapsamında Edirne Tarihi Site Merkezi’nde belirlenen 4 bölgede öğrencilerin tarihi çevrelere akla yatkın namına planlama ve dizayn yapması istendi.

Tedrisat elemanları eşliğinde proje çalışmalarını örümcek öğrencilere yetişek sürecinde muhtelif seminerler ve alan gezileri düzenlendi. 7 günce terbiye böylece ortaya çıkan peyzaj dizayn projeleri ve modellemelerinin sunumları ile proje eğitimi tamamlandı.

Share: