GSB ensiz başvuruları açıklandı

Toyluk ve Spor Bakanı (GSB) Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB az başvurularının açıklandığını belirterek, “(KYK) Birinci safha saha yerleştirmede tarihimizin en faziletli olta oranını yüzdelik 80 ile gerçekleştirdik.” dedi.

Nazır Kasapoğlu, Ankara Cebeci Yurdu’nda, spor diyar müdürlerinin dahi devir içi katıldığı toplantıda GSB ensiz referans sonuçlarına ilişik bilgiler verdi.

2022-2023 terbiye tedris dönemi mahdut başvurularına ilişin bir numara faz say sonuçlarını tutmak için toplantının düzenlendiğini ifade eden Kasapoğlu, “800 yurt, 825 bin sığa, güvenliğiyle, temizliğiyle, toplumsal imkanlarıyla seçkin alanda erdemli teveccühe mahzar bir altyapı ve dirim alanı. Cümle gençlerimize onların kızıl ailelerine ‘hoş geldiniz’ etmek istiyorum.” diye konuştu.

Bilcümle çalışmaların vukuf odaklı şekilde ve baştan sona bir cümle yaklaşımıyla ele alındığını vurgulayan Kasapoğlu, “Yurtlar sürecini dahi analiz, planlama ve uygulama adına 3 temel başlıkta yürütüyoruz. Aplikasyon aşamasını fazlara ayırdık. Sıra sürecimizi 4 fazda tamamlayacağız. Zaman bir numara safha sonuçlarını sizlerle paylaşacağım. Ana amacımız darülfünun gençliğini, onların yurtlara iskân sürecini sunu faal, bereketli şekilde dallı güllü koordinasyonla irca etmek.” ifadelerini kullandı.

Başvuruların ağız ağıza nesnel ve sayısal ortamda analiz edildiğini vurgulayan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Darülfünun açım tarihleri diyar il ayrımlı oluyor. Tığ da bunu göz önüne alarak planlama yaptık. Bir Numara fazı tamamlayarak uygulama aşamasını başlatmış oluyoruz. Alevli bağlılaşım kırcı benzeri mesai var. Bu sunturlu çalışmaları evire çevire neticelerle taçlandırıyoruz, taçlandıracağız. Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından sayısal olarak analiz edildi. Başvurusu muteber muazzez öğrencilerimiz, dirimlik, başarı ve içtimai boyut kriterleri asıl alınarak gene ağız ağıza dijital ortamda, nesnel şekilde tıpkısı puanlamayla tespit edildi ve tanzim yapıldı. Oluşan sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula yer mail atılmak kaydıyla katakulli yapıldı. Eğer o yurtta vadi yok ise yeryüzü andıran sair yurda tertip geçmek kaydıyla bu süreç işletildi.”

“3 faz henüz var”

Vekil Kasapoğlu, yerleştirmeler yapılırken üniversitelerin başlama tarihlerinin ve üniversiteye ilk defa başlayacak öğrencilerin şehre gelişleri kabil konuların özellikle dikkate alındığını söyledi.

Öğrencilerin uyarlama süreçlerinin birlikte göz önüne alındığını dile getiren Kasapoğlu, gençlerin yanlarında namına onların işlerini kolaylaştırmak istediklerini dile getirdi.

“Birinci safha meydan yerleştirmede tarihimizin arz efdal kapan oranını yüzde 80 ile gerçekleştirdik.” diyen Kasapoğlu, “Ülkemizin sağladığı elverişsiz hizmetlerinin dünyada eşi aynı yok. Biz yüzdelik 80’lik oranı hem da evvel fazda karşılayarak bire bir rekoru gerçekleştirdik. 36 ülkenin nüfusundan elan aşkın kapasiteye ehil elverişsiz altyapımız var. Bu üstelik alım ve neşe vesilesidir. Birinci safha sonrası 3 fazımız elan var. Bu fazların böylecene her öğrencimiz bu çatının altında bizlerle bu arada olacak. Faz, faz sonuçları açıklayacağız, sakınma yerleştirmelerimiz bitmeme edecek.”

İlk fazda 41 ilde yerleştirmenin tamamlandığına dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buralarda ikinci faz uygulamaya geçmeyeceğiz. Sıfır sakınım tamamladık. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Balkı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Çeltek, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak kalkışmak için 41 il merkezimizde tamlık başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20’ye andıran ilimizde da bu yerleşimi ikinci faz sürecinde ilhak etmek üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde erkek ve 4 ilimizde kız öğrencilerin hepsi yurtlara yerleştirildiler. Ilkgüz kocaoğlan içerisinde ikinci faz sonuçlarını tekrar bakir başarılarla sizlere paylaşacağım. Tekmil Türkiye’miz dahi altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizle alay malay alay malay olmaya devam edeceğiz. Onların umudunu, onların bugünlerini, yarınlarını mutlu kılma adına bilcümle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tamlık gençlerimize sonuçlarımızın yalabık olmasını diliyorum. Tek ailemizi, hiçbir gencimizi endişeli olmadan bu süreci yer mail şekilde izlem etmeyi referans ediyorum.”

Share: