Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “Birinci fazda yüzdelik 80’lik gelecek oranına imza attık”

Deneyimsizlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, 2022-2023 Cahillik ve Spor Bakanlığı (GSB) Mahdut müracaat sonuçlarının bir numara fazda yüzdelik 80 oranında karşılandığını duyurdu.

Toyluk ve Spor Bakanı Kasapoğlu, GSB Site Yurdu süresince kâin Dar Koordinasyon Merkezi’nde 2022-2023 GSB Ensiz referans sonuçlarının birinci fazda kumpas oranın yüzdelik 80 olduğunu açıkladı. Toplantıya antrparantez dijital ortamda 80 Spor İl Müdürü katıldı.

“Yurtlar sürecini birlikte çözümleme, çekim ve uygulama olarak üç ana başlıkta inceliyoruz”

Güçlükle başvuru süreçlerini ‘çözümleme, plan ve uygulama’ kendisine 3 esas başlıkta ele aldıklarını belirten Kasapoğlu, uygulama noktasında öğrenci harmoni işleminin fazlara ayrıldığını belirterek, “Nezaret olarak tekmil çalışmalarımızı haber odaklı aynı şekilde tamamı ile ayrımsız tümce yaklaşımı ile ele alıyoruz. Yurtlar sürecini üstelik çözümleme, çekim ve uygulama olarak üç anne başlıkta inceliyoruz. Aplikasyon aşamasına geçildiğinde ise bu çalışmalarımızı fazlara ayırdık. Bugün birinci faz sonuçlarını açıklayacağım. Anne amacımız, darülfünun gençliğini onların yurtlara yerleşme sürecini sunma akıcı şekilde, genişlik bereketli, dinç tıpkı eş güdüm ile akdetmek. Öncelikle tekmil başvuruların topu afaki aynı şekilde ve dijital ortamda hazırlandığını söylemek isterim” diyerek konuştu.

Başvurular 12 kamu kurumun sayısal altyapı verisinden çözümleme edildi

Başvuru sürecinde 12 kamu kurumundan öğrencilerin bilgilerinin analiz edildiğini aktaran Icra Vekili Kasapoğlu, “Biliyorsunuz kullanılmamış terbiye tedrisat yılı için başvuruları başlattık. Bunun için 12 amme kurumu aracılığıyla, ÖSYM, YÖK, SGK, Hak Bakanlığı, Milli Yetişek Bakanlığı, Yer Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazne ve Maliye Bakanlığı, Mesai ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Toplumsal Politikalar Bakanlığı, YTB ve Toyluk ve Spor Bakanlığı’ndan dijital kendisine teyit edilen altyapı ile çözümleme edildi. Başvurusu meri sevgili öğrencilerimiz, dirimsel, muvaffakiyet ve içtimai genişlik kriterleri anne alınarak sayısal ortamda nesnel ayrımsız şekilde belirleme edildi” ifadelerini kullandı.

Oluşan tanzim ile öğrencilerin okullarına sunma mümasil bakanlık yurdundan örtmek sureti ile sırayla yerleştirmelerin gerçekleştiğini kaydeden Kasapoğlu, numara aşamalarını bölümlere ayırarak, okulların küşat tarihleri, üniversiteye ilk defa başlayacak öğrencilerin şehre geliş durumları özellikle değerlendirildiğini söyledi.

“Bir Numara fazda yüzdelik 80’lik istikbal oranına imza attık”

Bir Numara fazda bütün mahdut başvurularının yüzde 80’ini muvaffakiyet ile yurtlara yerleştirildiğini dile getiren Icra Vekili Kasapoğlu, “Almanak bazda genişlik fazla talebi almış olmamıza rağmen tarihimizin sunu efdal sıra oranını gerçekleştirdik. Büyüklük kendisine birinci fazda yüzde 80’lik istikbal oranına imza attık. Türkiye’nin sağladığı ensiz faaliyetlerinin dünyada eşi aynı olmadığını biliyoruz, İspanya konaklama talebinin yüzde 6’sını, İngiltere yüzdelik 24’ünü, Almanya yüzde 11’ini, ABD yüzde 12’sini, Fransa ise yüzdelik 15’ini karşılıyor. Biz, yüzde 80’lik ayrımsız gelecek oranı ile hem dahi birinci fazda bu rekoru gerçekleştirdik” dedi.

İlk fazda 41 devlet kâffesi ile yerleşimini bittiğini, 20’ye andıran ilde dahi ikinci safha yerleşimlerin tamamlanmak amacıyla olduğunu tamlayan Kasapoğlu, şu ifadelere düz verdi:

“41 şehirde ikinci faz uygulamasına geçmeyeceğiz. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Uşak, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak görünmek amacıyla 41 ülke merkezimizde tamlık başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20’ye mail ilimizde da bu yerleşimi ikinci safha sürecinde taahhüt etmek üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde erkek ve 4 ilimizde kız öğrencilerin kâffesi yurtlara yerleştirildiler.” – ANKARA

Share: