1915 Çanakkale Köprüsü’nde kartpostallık fotoğraflar

Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in şehrin ışıkları ve 18 Mart Çanakkale Köprüsü ile özdeşleştirdiği günbatımı ve yaban hayatı fotoğrafları sosyal medyada gösterişli zevk topladı. Doğaya Kanat Açtık projesi amacıyla Türkiye’yi dolaşan Tüydeş’in Çanakkale’dahi çektiği fotoğraflar gusto topluyor.

Çektiği melez hayatı fotoğraflarının birlikte huy hikayeleri ile bile aşina Tüydeş bu yıl Türkiye’nin ciharıyek beraberinde karışık hayatı fotoğrafları eksiltmek üzere dolaştı. Tüydeş, yaptığı gezilerde şehirlerin karışık hayatı yönüne özen çekerek renkleri, biçimleri ve özellikleri ile çektiği kuş ve karışık hayatı fotoğraflarıyla ülkemiz doğasına ve aktif çeşitliliğine dikkat çekiyor.

Çanakkale’bile çekimler özne Tüydeş; günbatımıyla gelişigüzel bakir yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile özdeşleştirdiği karışık hayatı fotoğraflarını paylaştı. Beğeni toplayan fotoğraflar kartpostalları aratmadı.

Tüydeş; karışık hayatını fotoğraflarken şehirle özdeşleştirdiği çalışmalarla insanlara aslında o belgesellerden izledikleri doğanın çokça bile ırak olmadığını anlatmaya çalıştığını ifade ederek bu alanı önemsediğini kaydetti. Bu minval çalışmalarda topluma dünyalık olmuş ve bildik yapıların siluetinde aşılanmamış hayatı fotoğraflarını kesiştirmeye antrparantez çabalama harcama ettiğini vurgulayan Tüydeş; ‘Tabi bu her şehirde türlü olmuyor yahut bu büyüklüğünde etkielyici boyuta ulaşmıyor. Amma Çanakkale haza batış ve türleriyle bence arz güzellerinden biri oldu’ dedi.

Çanakkale’nin aşılanmamış hayatı ile site ışıkları ve köprü siluetini bire bir araya getiren Tüydeş; Çanakkale’birlikte yaptığı çekimlerde Kuğu, Flamingo, Sim Yağmurcun, yağız karınlı kumkuşu ve kızılbacak kabilinden kuş türlerini eserlerine dahil etti.

Tüydeş, Doğaya Angıç Açtık Projesi çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde çektiği başta kuşlar girmek üzere tamam karışık hayatı fotoğraflarını 2023 yılının önce aylarında bakir evlat etkileşimli bir sergi ile İstanbul Galataport Doğuş Otomotiv Plus’ta tabiat severlerle buluşturacak. – ÇANAKKALE

Share: